ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς μπορεί το Pilates να βοηθήσει τον πόνο στην πλάτη

20 Μαρτίου 2023, 16:00

images

Πάνω από 550 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από χρόνιο πόνο στη μέση κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ο πόνος αυτός μπορεί να είναι αποτέλεσμα τραυματισμού, εγκυμοσύνης, δισκοκήλης ή έλλειψης δύναμης και ευελιξίας στη σπονδυλική στήλη. Tο Pilates είναι ένα σύστημα ασκήσεων που αποσκοπεί στην αύξηση της δύναμης, της ισορροπίας και της ευελιξίας. Η πρακτική δίνει μεγάλη έμφαση στην κίνηση που προέρχεται από το κέντρο του σώματός σας, δηλαδή από τον «κορμό».

Επιπλέον, το Pilates μπορεί να βοηθήσει στον πόνο στην πλάτη, ενισχύοντας και σταθεροποιώντας τους μύες στο κέντρο του σώματός σας. Με τη σειρά του, αυτή η αυξημένη υποστήριξη προάγει την καλύτερη στάση του. Η βελτιωμένη ευθυγράμμιση σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη συμπίεση στους δίσκους στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, αποτρέποντας και μειώνοντας έτσι το χρόνιο πόνο στην πλάτη.

Με την τακτική πρακτική του Pilates, μπορείτε να περιμένετε να βελτιώσετε την ευελιξία και την κίνηση της σπονδυλικής σας στήλης. Το να διατηρείτε το σώμα σας ελαστικό, είναι ένα από τα πιο σημαντικά προληπτικά μέτρα για τον πόνο στην πλάτη και τη γενική υγεία και ευεξία.

Μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε από πού να ξεκινήσετε ως αρχάριοι. Ακολουθούν μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε το Pilates στην καθημερινότητά σας, ως μέρος του προγράμματος διαχείρισης του πόνου στην πλάτη.

Επιλέξτε ένα μάθημα Pilates

Ανάλογα με τη σοβαρότητα του πόνου στην πλάτη σας, μπορεί να συνιστάται η επιλογή ενός μαθήματος «Pilates για πόνο στην πλάτη». Ενημερώστε τον εκπαιδευτή για τον πόνο στην πλάτη σας πριν από το μάθημα και βεβαιωθείτε ότι έχει εμπειρία με αυτά τα ζητήματα. Ένας καλός δάσκαλος πρέπει να σας κάνει προσαρμογές και τροποποιήσεις όταν χρειάζεται.

Κάντε ατομικές συνεδρίες Pilates

Βρείτε έναν δάσκαλο που μπορεί να σας καθοδηγήσει μέσα από ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για να ταιριάζει στις ανάγκες και τους στόχους σας. Ένας καλός δάσκαλος θα πρέπει πρώτα να σας ζητήσει το ιστορικό της υπόθεσής σας για να έχε μία πλήρη εικόνα, ώστε να σας βοηθήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Αναπτύξτε την πρακτική σας στο σπίτι


Μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά μαθήματα Pilates για αρχάριους στο διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για ζωντανά μαθήματα Zoom, τουλάχιστον κατά τα πρώτα μαθήματα, ώστε ο δάσκαλος να σας διορθώνει και να κάνει τα απαραίτητα σχόλια.


Σχετικά Άρθρα