ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Περπατήστε πολύ- όχι απαραίτητα γρήγορα

03 Ιουλίου 2020, 10:00

images

Μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA, αναφέρει ότι αυτό που μας κάνει πιο fit και μάς δίνει χρόνια ζωής, δεν είναι η ένταση στο περπάτημα αλλά τα συνολικά βήματα ημερησίως.

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από 4.840 άτομα μέ μέσο όρο ηλικίας τα 57 έτη που συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Υγείας και Διατροφής στις ΗΠΑ. Οι συμμετέχοντες έφεραν μετρητή ταχύτητας επί 14 ώρες ημερησίως για ένα μέσο διάστημα 5,7 ημερών και παρακολουθήθηκαν για σχεδόν 10 χρόνια.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι συγκριτικά με τα 4.000 βήματα, τα 8.000-12.000 βήματα ημερησίως σχετίζονταν με χαμηλότερα ποσοστά θανάτου κατά τη διάρκεια της περιόδου της μελέτης, στις αιτίες των οποίων ξεχώριζαν κυρίως διάφορα είδη καρκίνου και οι καρδιακές παθήσεις. Παρόλα αυτά, οι ερευνητές βρήκαν ότι για όσους έκαναν τα περισσότερα βήματα κάθε ημέρα, το μεγαλύτερο ποσοστό βημάτων ανά λεπτό δεν συντελούσε σε σε περαιτέρω μείωση του κινδύνου.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητο να ερευνηθεί πιο λεπτομερώς το θέμα καθώς υπάρχουν κάποια κενά που πρέπει να συμπληρωθούν για να βγει ένα τελικό, αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα