ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Περισσότερα κίνητρα στις νέες μητέρες ώστε να αθλούνται

23 Μαρτίου 2023, 09:00

images

Ερευνητής κάλεσε όλους τους αρμόδιους να κάνουν περισσότερα για να στηρίξουν τις νέες μητέρες να παραμείνουν σωματικά δραστήριες. Ειδικότερα, ο καθηγητής Keith Godfrey από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, επεσήμανε ότι όσες έχουν μικρά παιδιά, πρέπει να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για άσκηση.

Η μελέτη, στην οποία ο ίδιος ήταν επικεφαλής, σχετικά με τη δραστηριότητα 800 γυναικών στο Σαουθάμπτον, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι λιγότερες από τις μισές εξ αυτών έκαναν αρκετή μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα. Ο καθηγητής είπε ότι οι τοπικές αρχές θα πρέπει να αναζητήσουν οργανισμούς που προσφέρουν δραστηριότητες, οι οποίες θα βοηθήσουν τις νέες μητέρες να παραμείνουν σωματικά ενεργές.

Ο καθηγητής Godfrey δήλωσε ότι η σωματική δραστηριότητα για τις μητέρες των βρεφών, θα μπορούσε να είναι «πραγματικά σημαντική για τη σωματική τους υγεία, για την ψυχική τους υγεία και σε τι επίπεδα είναι η συγκέντρωσή τους». Συγκεκριμένα, είπε: «Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να αναζητούν ενεργά οργανισμούς σαν αυτόν που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν εκπληκτικές εμπειρίες στους νέους γονείς. Δεν αρκεί να εξαρτώνται από φανταστικούς οργανισμούς για να είναι διαθέσιμες αυτές οι ευκαιρίες».

Επιπλέον, επιδοκίμασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Σαουθάμπτον, θεωρώντας το εξαιρετικό παράδειγμα υποστήριξης ευκαιριών όπου μπορούν να δραστηριοποιηθούν νέες μαμάδες. Τόνισε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο του Σαουθάμπτον είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα τοπικής αρχής που αναγνωρίζει τη σημασία της καλύτερης αρχής στη ζωή για τα μικρά παιδιά». Ακόμη, υπογράμμισε ότι οι γονείς μπορούν να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους, όταν έχουν ευκαιρίες να παραμένουν οι ίδιοι υγιείς.

Η Δρ Debbie Chase, διευθύντρια δημόσιας υγείας του Δημοτικού Συμβουλίου του Σαουθάμπτον, δήλωσε: «Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να προσφέρουμε ευκαιρίες τις οποίες μπορεί να χρηματοδοτήσει η τοπική αρχή, δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, επομένως πρέπει να βρούμε περισσότερες δωρεάν δραστηριότητες».

Τέλος, επεσήμανε ότι το συμβούλιο στόχευε επίσης να προωθήσει κοινοτικές ομάδες, πίστες σε πάρκο ή άλλες ευκαιρίες συνάντησης και κοινωνικοποίησης των ανθρώπων.



Σχετικά Άρθρα