ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο διαβήτης είναι "μεταδοτικός" ακόμα και στους σκύλους μας

14 Δεκεμβρίου 2020, 16:00

images

Τα σκυλιά που έχουν ιδιοκτήτες με σακχαρώδη διαβήτη κινδυνεύουν 28% περισσότερο από τα υπόλοιπα  να εμφανίσουν και εκείνα διαβήτη. Αυτό αναφέρει επιστημονική μελέτη συνδέοντας εμμέσως πλην σαφώς το όλο θέμα με τις διατροφικές συνήθειες και τις συνήθειες ζωής του ανθρώπου, καθώς ο σκύλος ζει όπως και ο άνθρωπος που τον έχει υιοθετήσει. 

Εμπειρογνώμονες του Σουηδικού Συμβουλίου Έρευνας εξηγούν το συμπέρασμα των Βρετανών ως εξής: oι ίδιες διατροφικές συνήθειες προκύπτουν από το απλό γεγονός ότι όταν ο ιδιοκτήτης τρώει, συχνά αφήνει και κάτι για τον σκύλο του. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι «η κατανάλωση και η συχνότητα της απόλαυσης γλυκών έχει σχέση με το βάρος του ιδιοκτήτη».

Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης τις διατροφικές συνήθειες 23.000 κατόχων γατών και διαπίστωσαν ότι τα συμπεράσματα για τους σκύλους δεν ισχύουν για τις γάτες. Ο λόγος είναι ότι η σχέση της γάτας με τον άνθρωπο είναι πιο απόμακρη με το ζώο αυτό να είναι πιο ανεξάρτητο, και έτσι ο τρόπος ζωής τους δεν συμπίπτει με αυτό του ανθρώπου με αποτέλεσμα να μην αποκτούν διαβήτη.

Σχετικά Άρθρα