ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μπορεί να αδυνατίσει κάποιος μόνο με γυμναστική;

21 Νοεμβρίου 2019, 14:10

images

Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε "ναι". Αλλά είναι τόσες πολλές και αυστηρές οι προϋποθέσεις, που θα απαντήσουμε "μάλλον όχι",

Για να χάσει πολλά κιλά κάποιος κάνοντας μόνο γυμναστική θα έπρεπε:

-Να κάνει πολλές ώρες, καθημερινά, έντονη αεροβική άσκηση και βάρη.

-Να μην αναπληρώνει τις χαμένες θερμίδες με πολύ φαγητό.

-Να προτιμάει τις σωστές τροφές και να αποφεύγει τις λάθος.

-Να είναι υγιής. 

-Να επιμείνει με την σκληρή γυμναστική επί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επειδή όμως δεν πληρούν οι περισσότεροι τις παραπάνω προϋποθέσεις, οι ειδικοί λένε ότι μόνο με δίαιτα μπορεί να αδυνατίσει κάποιος. Μόνο με γυμναστική, χωρίς δίαιτα συνήθως δεν μπορεί. Μάλιστα λέγεται ότι στο αδυνάτισμα το 30% είναι η γυμναστική και το 70% είναι τι και πόσο τρώμε. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι για να ανατραπεί αυτή η πραγματικότητα, πρέπει να "λιώσουμε" στην αεροβική άσκηση!

Αν πάλι κάποιος έχει αποφασίσει να κάνει καθημερινά γυμναστική με σκοπό να αδυνατίσει χωρίς να ακολουθεί συγκεκριμένη δίαιτα, ας φροντίσει να περιορίσει την πρόσληψη θερμίδων και να τρέφεται με όσο το δυνατόν πιο υγιεινές τροφές.

Στις αρχές της χρονιάς, μια σχετική έρευνα των επιστημόνων του Loyola αποτέλεσε σταθμό χρησιμοποιώντας στοιχεία από πάνω από 2.000 ενήλικες παχύσαρκους μεταξύ 25 και 40 ετών σε πέντε χώρες που ήταν οι ΗΠΑ, η Γκάνα, η Νότια Αφρική, η Τζαμάικα και οι Σεϊχέλες.

Με ειδικούς αισθητήρες στη μέση επί μία εβδομάδα, ο κάθε συμμετέχων μετέδιδε το control room όλα τα στοιχεία που αφορούσαν στην ένταση των κινήσεων που εκτελούσε καθημερινά. Στη συνέχεια ζητήθηκε από όλους να επιστρέψουν για επανέλεγχο σωματικού βάρους μετά από ένα έτος.

Όπως φάνηκε, τα άτομα που εκτελούσαν συστηματική σωματική δραστηριότητα, καθημερινό περπάτημα ή ελαφρύ τρέξιμο, αλλά και ήπιες αερόβιες ασκήσεις σε γυμναστήριο, έβαλαν στο σώμα τους μισό κιλό παραπάνω μέσα στη χρονιά! Αντίθετα, όσοι δεν εκτελούσαν συστηματική άσκηση αλλά ελάττωσαν την πρόσληψη λιπαρών και ζάχαρης, είχαν αδυνατίσει παραπάνω από ένα κιλό.

ΠΗΓΗ

TIMES

Σχετικά Άρθρα