ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μπορεί η άσκηση μόνο 1-2 ημέρες την εβδομάδα να οδηγήσει σε απώλεια βάρους;

23 Φεβρουαρίου 2024, 10:00

images

Πόσο συχνά χρειάζεται να ασκούμαστε αν ο στόχος μας είναι να χάσουμε βάρος; Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, είτε ασκείστε καθημερινά, είτε 1 με 2 φορές την εβδομάδα, και οι δύο επιλογές οδηγούν σε απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, οι άνθρωποι που ορίζονται από τους ερευνητές ως «πολεμιστές του Σαββατοκύριακου» (άτομα που εκτελούν 150 λεπτά συνολικής φυσικής δραστηριότητας με το 50% ή περισσότερο αυτών να συμβαίνουν σε 1-2 προπονήσεις) , μπορούν επίσης να χάσουν βάρος όπως και τα άτομα που ασκούνται τακτικά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η απώλεια βάρους για τους «πολεμιστές του Σαββατοκύριακου», παρατηρήθηκε κυρίως όταν αυτοί πληρούσαν τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για 150 λεπτά την εβδομάδα.

Ενώ η άσκηση 1 έως 2 φορές την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους απώλειας βάρους, η Personal trainer Tejal Patel επισημαίνει ότι η τακτική άσκηση καθόλη την εβδομάδα είναι σαφώς προτιμότερη.

«Η διατροφή είναι αυτή που οδηγεί σε μεγάλο βαθμό στην απώλεια λίπους», εξήγησε. «Η τακτική προπόνηση, εν τω μεταξύ, βελτιστοποιεί το αποτέλεσμα και ενθαρρύνει την απώλεια λίπους έναντι της απώλειας βάρους».

«Σε μεγάλο βαθμό, αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει το παλιό ρητό σχετικά με τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία: οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από την έλλειψης δραστηριότητας», δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Δρ. Beverly Tchang, Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Ιατρικής στο Weill Cornell Medicine στη Νέα Υόρκη. 

«Το κύριο σημείο, ωστόσο, είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι δραστήριοι με όποιον τρόπο αρμόζει στον τρόπο ζωής τους».

Σχετικά Άρθρα