ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κάνει τελικά ή όχι καλό η χρήση ανεμιστήρα την ώρα του ύπνου;

29 Ιουνίου 2020, 16:00

images

Ο ειδικός στον ύπνο Μαρκ Ρέντικ από το Sleep Advisor, διατύπωσε την άποψη ότι η χρήση ανεμιστήρα την ώρα του ύπνου έχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα με περισσότερα τα δεύτερα...

Στα πλεονεκτήματα ξεχωρίζουν ο έλεγχος στην θερμοκρασία του δωματίου, με συνεχή κυκλοφορία του αέρα. Επίσης ο ήπιος και επαναλαμβανόμενος ήχος που κάνουν οι σύγχρονοι ανεμιστήρες, βοηθάει ορισμένους να κοιμηθούν.

Στα δε μειονεκτήματα το πιο σημαντικό θεωρείται ότι ο ανεμιστήρας προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις, λόγω της ποσότητας σκόνης και γύρης που κινείται στον χώρο. «Ρίξτε μια ματιά στον ανεμιστήρα σας. Αν έχει συγκεντρωθεί σκόνη στα πτερύγιά του, αυτά τα σωματίδια περούν στον αέρα κάθε φορά που τον βάζετε να δουλέψει», αναφέρει ο ειδικός.

Επιπροσθέτως, ο ξηρός αέρας που παράγει ο ανεμιστήρας, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως είναι η ξηρότητα στο δέρμα και τον λαιμό και ο ερεθισμός στα μάτια, ειδικά σε όσους φορούν φακούς επαφής. 

Για να πάρουμε τα ...καλά χωρίς τα αρνητικά από την χρήση ανεμιστήρα μας συστήνει:

Προσπαθήστε να κρατήσετε κλειστά τα παντζούρια και τα παράθυρα του υπνοδωματίου καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Έτσι το δωμάτιο θα είναι πιο δροσερό.

Κοιμηθείτε σε βαμβακερά σεντόνια.

Πιείτε κρύο νερό και αποφύγετε (όσο μπορείτε) αλκοόλ και καφείνη.

Κάντε ένα κρύο ντους και φορέστε ελαφριά ρούχα.

Και καταλήγει: "Αν κοιμηθεί κάποιος με ανεμιστήρα στην κρεβατοκάμαρά του, είναι θέμα προτίμησης και εύρεσης του κατάλληλου για τις ανάγκες του καθενός. Είτε προσπαθείτε να μείνετε δροσεροί ή να κοιμηθείτε πιο γρήγορα, ένας ανεμιστήρας είναι ίσως το πιο οικονομικό κομμάτι εξοπλισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας. Υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα από τη χρήση ενός ανεμιστήρα στο υπνοδωμάτιο. Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να εξαλειφθούν εάν χρησιμοποιήσετε κάτι αθόρυβο. Που περιστρέφεται και έχει χρονοδιακόπτη».

Σχετικά Άρθρα