ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Iσορροπία σε ολόκληρο το σώμα με την ενδυνάμωση συγκεκριμένων μυών

20 Μαΐου 2023, 08:00

images

Θέλετε λεπτά πόδια, επίπεδη κοιλιά και σφριγηλούς γλουτούς; Σύμφωνα με τη διάσημη Ιάπωνα personal trainer Naoko, όλα αυτά μπορείτε να τα πετύχετε μέσα σε ένα μόνο λεπτό την ημέρα ενεργοποιώντας τους γλουτιαίους μύες σας για να βοηθήσετε το σώμα σας να βρει τη σωστή ισορροπία.

Οι γλουτιαίοι είναι οι μεγάλοι, ισχυροί μύες στο κάτω μέρος υπό σώματος που βοηθούν στη στήριξη των γοφών και της λεκάνης και τους επιτρέπουν να κινούνται ευέλικτα. Και μόνο όταν οι γοφοί λειτουργούν όπως θα έπρεπε, το υπόλοιπο πλαίσιο μας είναι σε αρμονία, λέει η Naoko. «Αν δεν φέρετε τους γοφούς σας σε ισορροπία, ανεξάρτητα από το πόσα crunches και squats κάνετε, δεν θα καταφέρετε να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά και στα πόδια».

Πριν ξεκινήσετε τις ασκήσεις για την ενδυνάμωση των γλουτών:

Δοκιμάστε τη μυϊκή σας δύναμη.

Ξαπλώστε μπρούμυτα με τις φτέρνες ενωμένες. Από αυτή τη θέση, ανοίξτε τα γόνατά σας στα πλάγια και χρησιμοποιήστε τους μύες των γλουτών σας για να σηκώσετε τα πόδια σας. Μην κλείνετε καθόλου τα γόνατά και μην μετατοπίζετε το κέντρο βάρους σας προς τα εμπρός ή λυγίζετε την πλάτη σας. Για να εκτελέσετε σωστά την κίνηση, η ηβική σας περιοχή πρέπει να παραμείνει στο πάτωμα.

Ελέγξτε για μυϊκή ανισορροπία.

Καθίστε με τα γόνατά σας λυγισμένα και τα πέλματα των ποδιών σας ενωμένα. Τοποθετήστε τα χέρια σας κάτω από τους αστραγάλους σας και πιέστε τα πόδια σας πάνω τους. Εάν αισθάνεστε λιγότερη πίεση στο ένα χέρι από ό,τι στο άλλο, σημαίνει ότι οι μύες και οι αρθρώσεις είναι πιο δύσκαμπτοι σε αυτήν την πλευρά.

Ελέγξτε τη στάση σας

Δείτε τον εαυτό σας, τόσο από μπροστά (ανφάς) όσο και προφίλ, είτε με καθρέφτη είτε τραβώντας μια φωτογραφία.

Τι να προσέξετε:

Βλέποντας από μπροστά, τα αυτιά σας πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος όπως και οι ώμοι, οι αγκώνες και τα γόνατά σας.

Ο λαιμός σας πρέπει να είναι κεντραρισμένος στους ώμους σας.

Οι ωμοπλάτες σας πρέπει να σχηματίζουν μια οριζόντια γραμμή.

Τα πόδια σας πρέπει να είναι στραμμένα προς τα εμπρός.

Βλέποντας από το πλάι, τα αυτιά, οι ώμοι και το εξωτερικό των αστραγάλων σας πρέπει να σχηματίζουν μια κάθετη γραμμή.



Σχετικά Άρθρα