ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η καθημερινή ποδηλασία ίσως βλάπτει κάποιους με τρόπους που δεν φαντάζονται

17 Μαΐου 2020, 09:00

images

Το ποδήλατο είναι αγαπημένο όργανο γυμναστικής και μετακίνησης που μας γυμνάζει και μας δίνει την ευκαιρία να πάμε όπου θέλουμε με ταχύτητα και χωρίς να επιβαρύνουμε την ατμόσφαιρα με καυσαέρια. Η χρήση του ωστόσο πρέπει να γίνεται με προσοχή από άνδρες και γυναίκες καθώς μια κακή σέλα και ακατάλληλα ρούχα μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα στην περιοχή που ...παίρνει ουσιαστικά όλο το βάρος μας. Τα γεννητικά όργανα.

Μία τελευταία μελέτη συνδέει μάλιστα τη λίμπιντο των γυναικών που μειώνεται αν έχουν επί σειρά ετών επιλέξει την πολύωρη ποδηλασία για τρόπο εκγύμνασης. Η έρευνα αναφέρει την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στην πτώση της λίμπιντο των γυναικών και την άσκηση σε ποδήλατο εξαιτίας της πίεσης που ασκείται από τη σέλα στα γεννητικά όργανα και επηρεάζει την περιοχή του περινέου, που βρίσκεται ανάμεσα στον κόλπο και τον πρωκτό, προκαλώντας μείωση της ευαισθησίας της εν λόγω περιοχής.

Κι όταν μάλιστα, το τιμόνι του ποδηλάτου είναι τοποθετημένο πιο χαμηλά από τη σέλα, η πίεση που ασκείται στην περιοχή του περινέου είναι ακόμα μεγαλύτερη, αναφέρουν.

Για όσες γυναίκες αγαπούν την ποδηλασία λοιπόν, οι επιστήμονες συστήνουν να στέκονται όσο το δυνατόν πιο όρθιες πάνω στη σέλα ρυθμίζοντας ψηλά το τιμόνι αλλά και να αντικαταστήσουν τη σέλα με μια πιο μαλακιά. 

Παρόμοιες συμβουλές έχουν δοθεί άλλωστε και στους άνδρες για παρόμοιους λόγους που σχετίζονται με τους όρχεις και την γονιμότητα που τελευταία συνδέουν και προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

ΠΗΓΗ

Υγεία: Τα μυστικά της καλής ζωής, Δρ. Φρεντερίκ Σαλντμάν

Σχετικά Άρθρα