ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η γυμναστική δεν έχει ηλικία

30 Οκτωβρίου 2019, 12:00

images

Η Diana Bridger ήταν 59 ετών και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τη γυμναστική και το fitness, μέχρι που είδε μια φωτογραφία που την τράβηξε κάποιος σε ένα πάρτι και έπαθε σοκ.

Εκείνη την ημέρα αποφάσισε ότι όχι μόνο θα αδυνάτιζε, αλλά θα έβαζε στη ζωή της και την κίνηση ώστε να είναι και να νιώθει πιο υγιής.

Παρότι δεν ήταν ποτέ «φίλη» της γυμναστικής, πίεσε τον εαυτό της να εγγραφεί σε ένα γυμναστήριο και να αρχίσει να δοκιμάζει διάφορα μηχανήματα και διάφορους τρόπους εκγύμνασης.

Μετά από έξι μήνες όμως έγινε αυτό που θα άλλαζε τη ζωή της.

Αποφάσισε να τρέξει σε έναν αγώνα 5 χιλ. και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ να τρέχει!

«Οι περισσότερες γυναίκες δεν κάνουν γυμναστική επειδή φοβούνται την κριτική που θα τους ασκηθεί από γυμναστές και ασκούμενους στα γυμναστήρια όταν τις δουν να μην έχουν αντοχές.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όταν κάποιος είναι μία αναπνοή πριν από την Τρίτη ηλικία και αγύμναστος, οι οδηγίες να κάνει αεροβική άσκηση τουλάχιστον 3 ώρες την εβδομάδα είναι μάλλον αυστηρές.

«Κάνε μία ώρα τη εβδομάδα για αρχή» λέει τώρα η κ. Bridger και ζητάει από όλους να παραδειγματιστούν από την ίδια και να καταλάβουν ότι είναι εφικτό να γίνουν ξαφνικά fit στα 60 αν το θέλουν!

Σε τελευταία επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Jama, και στην οποία έλαβαν μέρος 315.059 άνθρωποι μεταξύ των ηλικιών 50 και 71 ετών, φάνηκε ότι όσοι ενήλικες κάνουν καθιστική ζωή και αποφασίσουν μετά τα 40 έτη να ξεκινήσουν συστηματική άσκηση, κερδίζουν πολλά χρόνια ζωής καθώς μειώνουν τη  θνητότητα από διάφορες ασθένειες κατά 35%!

Και όχι μόνο αυτό καθώς, η ίδια μελέτη έδειξε ότι όσοι βάζουν την άσκηση αργά στη ζωή τους –αλλά φυσικά δεν τη διακόπτουν, έχουν τα ίδια οφέλη με αυτούς που γυμνάζονταν από τα νιάτα τους και το συνέχισαν μεγαλώνοντας.

Δηλαδή όχι απλά «ποτέ δεν είναι αργά» για να ξεκινήσουμε γυμναστική αλλά πρέπει να το κάνουμε σε οποιαδήποτε ηλικία για να κερδίσουμε χρόνια ποιοτικής ζωής.

Σχετικά Άρθρα