ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έντεκα σημάδια που δείχνουν ότι γεννηθήκατε για να γίνετε αθλητής/τρια

03 Μαΐου 2023, 10:00

images

Για την Sarah Thomas, μια 40χρονη κτηνίατρο από το Conifer του Κολοράντο, το να είναι αθλήτρια δεν είναι κάτι που την απασχολεί ιδιαίτερα. Απλώς της αρέσει το κολύμπι και αυτό είναι το πάθος της. Ήταν το πρώτο άτομο που κολύμπησε 4 φορές συνεχόμενα το κανάλι της Μάγχης, μια διαδρομή 84 μιλίων που ολοκλήρωσε το 2019 σε 54 ώρες και 10 λεπτά. Ολοκλήρωσε αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα ανθρώπινης αντοχής μόλις λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας για μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, όπως αναφέρει το U.S. News.

Όσο αξιοσημείωτη κι αν είναι η ιστορία της, η Thomas – η οποία ήταν επίσης το πρώτο άτομο που ολοκλήρωσε μία εξαντλητική, διπλή διέλευση 42,9 μιλίων από το γεμάτο μέδουσες και εξαιρετικά κρύο Βόρειο Κανάλι μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Σκωτίας – δεν σκέφτεται απαραίτητα τον εαυτό της ως αθλήτρια. «Δεν είμαι σίγουρη ότι γεννήθηκα για να γίνω αθλήτρια», λέει. «Μου αρέσει απλώς να κολυμπάω».

Αλλά για εμάς τους υπόλοιπους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η γυναίκα αυτή είναι αθλήτρια και ίσως η σημαντικότερη σε θέμα αντοχής που διέσχισε ποτέ ανοιχτά νερά.

«Ο ορισμός του λεξικού του αθλητή είναι «κάποιος που συμμετέχει σε αθλήματα ή άλλες μορφές σωματικής άσκησης»», λέει ο Δρ George Eldayrie, παθολόγος στο Orlando Health Jewett Orthopedic Institute στη Φλόριντα. «Κατά τη γνώμη μου, αυτό θα μπορούσε να αναφέρεται σε οποιονδήποτε συμμετέχει σε μια δραστηριότητα που απαιτεί σωματικές δυνατότητες για την επίτευξη ενός στόχου".

Για την Thomas, η οποία ξεκίνησε να κολυμπάει σε ηλικία 7 ετών, πολλά από τα γνωρίσματα της αθλήτριας εμφανίστηκαν φυσικά όταν ήταν μικρή. Αν και δεν αξιοποιούν όλοι αυτόματα αυτήν την έμφυτη ικανότητα από νωρίς, μπορεί κάλλιστα να κρύβεται μέσα σας ένας αθλητής. Ακολουθούν τα σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε και οι συμπεριφορές που πρέπει να καλλιεργήσετε εφόσον θέλετε να αναπτύξετε πειθαρχία και να βελτιώσετε τη σωματική σας δραστηριότητα.

- Βρίσκετε το κατάλληλο άθλημα.

- Εστιάζετε στο να γίνετε καλύτεροι στο άθλημά σας.

- Πάντα νιώθατε την ανάγκη να είστε δραστήριοι.

- Μεγαλώσατε σε ένα αθλητικό περιβάλλον.

- Είχατε πρόσβαση στο coaching.

- Έχετε γενετική προδιάθεση.

- Σημειώνετε υψηλές επιδόσεις.

- Ακολουθείτε υγιεινή διατροφή.

- Σάς αρέσει η άσκηση.

- Τα πάτε καλά με τον ανταγωνισμό.

- Θέλετε να γίνετε αθλητής/τρια.



Σχετικά Άρθρα