ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εναλλακτικοί τρόποι εκγύμνασης που δεν απαιτούν φόρμα και αθλητικά παπούτσια

02 Νοεμβρίου 2022, 10:00

images

Δεν σας αρέσει να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, ούτε να τρέχετε ή να περπατάτε; Η λύση δεν είναι να παραμένετε καθιστοί στον καναπέ σας. Υπάρχουν ευχάριστες δραστηριότητες που σάς προσφέρουν και δυνατότητα να παραμείνετε σε φόρμα...

Η ενασχόληση με το χορό, ο προσκοπισμός και οι δουλειές του σπιτιού, όταν μπαίνουν συστηματικά στη ζωή μας και ασχολούμαστε μαζί τους παραπάνω από 6 ώρες την εβδομάδα, μπορούν να αποτελέσουν την ευκαιρία μας για μία ικανοποιητική άσκηση.

Βεβαίως, είναι σύνηθες το φαινόμενο να βλέπουμε παχουλά προσκοπάκια ή παχουλά κοριτσάκια που κάνουν μπαλέτο και νοικοκυρές με πολλά παραπανίσια κιλά, αλλά αυτό είναι μόνο μία εικόνα που δεν πρέπει να μάς αλλάζει την άποψη για τις ενασχολήσεις αυτές... Πρώτα απ' όλα, ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του σωματότυπο και ειδικά όσοι έχουν τάση για υπερβαρότητα, έχει μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα να κάνουν πράγματα που τους κρατούν μακριά από τον ...καναπέ!

Αλλά και από καθαρά άποψη fitness να το εξετάσουμε, υπάρχουν άνθρωποι με περισσότερα κιλά αλλά γερό μυϊκό σύστημα επειδή ακριβώς ασκούνται. 

Αν πάλι θέλουμε να συνδυάσουμε το χορό, τον προσκοπισμό ή τις οικιακές εργασίες με αδυνάτισμα, τότε πρέπει να φροντίσουμε ώστε η όποια δραστηριότητά μας να γίνεται με γρήγορο ρυθμό και αρκετή διάρκεια ενώ την προσπάθεια πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύουν και οι σωστές διατροφικές επιλογές. Διότι αν τρώμε σαν να μην υπάρχει ..αύριο, τότε καμία άσκηση δεν θα μάς βοηθήσει να αδυνατίσουμε.

Σχετικά Άρθρα