ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Είναι οι δουλειές του σπιτιού είδος γυμναστικής;

17 Δεκεμβρίου 2021, 16:00

images

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι "όχι" αλλά με τη διευκρίνηση ότι παρότι δεν βοηθούν στην εκγύμναση του σώματος και δεν συμβάλλουν στο αδυνάτισμα, πάντως, πολλές εξ αυτών είναι εξαιρετικά κουραστικές!

Δυστυχώς όμως, η κόπωση που βιώνουν οι νοικοκυρές, προέρχεται κυρίως από το σκύψιμο και την ορθοστασία. Όχι από το τρέξιμο και την έντονη κίνηση με ρυθμό. Ως εκ τούτου, ίσως να κάνουν πολλές και κοπιώδεις οικιακές εργασίες, αλλά δεν θα αδυνατίσουν μέσω αυτών. Αυτό το ξέρουν καλά οι έμπειρες νοικοκυρές διότι αν συνέβαινε, τότε όλες οι κυρίες που ασχολούνται με τα οικιακά, θα ήταν σε διαστάσεις μοντέλου!

Οι οικιακές εργασίες μπορούν βέβαια υπό προϋποθέσεις και επί τούτου να μετατραπούν και σε άσκηση με τις ακόλουθες τεχνικές:

- Αν -για παράδειγμα- καθαρίζουμε τα παράθυρα και τα τζάμια, να το κάνουμε με γοργό ρυθμό, μεγάλες κυκλικές κινήσεις, και στα χαμηλά αντί να σκύβουμε, να λυγίζουμε τα γόνατα και να ξανασηκωνόμαστε χωρίς βοήθεια από τα χέρια μας.

- Στο σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και στο σφουγγάρισμα, να έχουμε επίσης γοργό ρυθμό και αντί να σκύβουμε, να λυγίζουμε τα γόνατα σαν να πρόκειται να γονατίσουμε... 

-Πολύ καλό κάνουν τα σκαλοπάτια. Αν ανέβουμε - κατέβουμε πολλές φορές μια σκάλα -για παράδειγμα όπως όταν κρεμάμε κουρτίνες ή καθαρίζουμε τα πολύφωτα- τότε γυμνάζουμε τους τετρακέφαλους μυς στους μηρούς μας και χάνουμε κι αρκετές θερμίδες.

-Όταν σιδερώνουμε, αντί να μένουμε σε όρθια στάση, είναι προτιμότερο να καθόμαστε, Διότι τότε όλο το βάρος της κίνησης πέφτει στα χέρια και γυμνάζονται τα μπράτσα μας.

Σχετικά Άρθρα