ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διεθνής Ημέρα Γιόγκα 2022

22 Ιουνίου 2022, 10:00

images

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι έχουν στραφεί στη γιόγκα για να αισθάνονται πιο χαλαροί, να απελευθερώνουν το άγχος και να αναζωογονούν τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Η Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα - η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Ιουνίου - θα μπορούσε να είναι η μέρα που θα ξεκινήσει μια υγιής νέα συνήθεια...

Η ημέρα έχει οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη και το φετινό μήνυμα είναι «Γιόγκα για την ανθρωπότητα», με έμφαση στην «προώθηση του βιώσιμου τρόπου ζωής σε αρμονία με τον πλανήτη Γη». Ο ΟΗΕ αναφέρει στον ιστότοπό του ότι "η ουσία της γιόγκα είναι η ισορροπία - όχι μόνο η ισορροπία του σώματος ή αυτή μεταξύ του νου και του σώματος-, αλλά και η ισορροπία στην ανθρώπινη σχέση με τον κόσμο. Η γιόγκα δίνει έμφαση στις αξίες της συγκέντρωσης, του μέτρου, της πειθαρχίας και της επιμονής." Mε καταγωγή από την αρχαία Ινδία, η γιόγκα είναι μια σωματική, διανοητική και πνευματική πρακτική", αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΟΗΕ.

Ας δούμε ορισμένες ασκήσεις γιόγκα:

5 λεπτά πρωινή ρουτίνα γιόγκα: Η συνεργάτιδα του CNN, Stephanie Mansour, δημιούργησε αυτή τη ρουτίνα γιόγκα πέντε λεπτών για να χαλαρώσει το σώμα σας και να ξεκινήσετε τη μέρα σας νιώθοντας ήρεμοι, ισορροπημένοι και θετικοί.

«Ως πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα για πάνω από μια δεκαετία, ενθαρρύνω τους πελάτες μου να κάνουν καθημερινή πρακτική γιόγκα (κατά προτίμηση το πρωί) για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, την τόνωση της ενέργειας και των αισθήσεων», αναφέρει.

«Αυτές οι στάσεις βοηθούν το σώμα, βελτιώνουν τη ροή του αίματος στα ζωτικά όργανα και τεντώνουν το μπροστινό, το πίσω μέρος και τα πλαϊνά του σώματος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

"Πρακτική σε όλες αυτές τις στάσεις με την αναπνοή pranayama: Εισπνεύστε και εκπνεύστε από τη μύτη σας. Αναπνεύστε αργά και προσεκτικά και συγχρονίστε την αναπνοή σας με τις κινήσεις σας".

4 κινήσεις γιόγκα πριν από τον ύπνο: Ξεκινήσατε σωστά τη μέρα σας με γιόγκα. Μια άλλη σύντομη άσκηση με τέσσερις κινήσεις γιόγκα μπορεί να σας προετοιμάσει για έναν καλό ύπνο.

«Πολύ συχνά, ο ύπνος μπορεί να είναι ένα δύσκολο εγχείρημα λόγω των πόνων που μας δυσκολεύουν να κοιμηθούμε ή μας ξυπνούν τη νύχτα», δήλωσε η συνεργάτης του CNN, Dana Santas, προπονήτρια. «Αυτές οι ασκήσεις εστιάζουν σε εκείνες τις περιοχές όπου τείνουμε να νιώθουμε αυτόν τον τύπο πόνου και έντασης».


Σχετικά Άρθρα