ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δείτε σε βίντεο πως μπορεί να αλλάξει κανείς το σώμα του σε 30 ημέρες

29 Απριλίου 2020, 10:00

images

Ο Βρετανός vlogger (από το video-blog) που ακούει στο όνομα Cookie αποφάσισε να υποβάλει τον εαυτό του σε μια πρόκληση:  Να τρέξει 30 λεπτά για 30 συνεχόμενες ημέρες και να καταγράψει την επίδραση στην φυσική του κατάσταση. Προκειμένου να κάνει την πρόκληση πιο πολύπλευρη, αποφάσισε να κάνει επίσης βελτιώσεις στη διατροφή του.

"Πριν από αυτό η διατροφή μου δεν ήταν και ότι καλύτερο: πατατάκια, πίτσα, hamburgers παγωτό, σοκολάτες κλπ", είπε.

 Ξεκίνησε την προσπάθεια ζυγίζοντας σχεδόν 120 κιλά.

Την 1η μέρα, μετά από πέντε λεπτά στο τρέξιμό του, του κόπηκε η ανάσα.

Την 2η ημέρα, τα πόδια του τον πρόδωσαν  μετά από 1 μίλι και συνέχισε περπατώντας.

"Θα συνεχίσω να τρέχω ξανά σε ένα λεπτό", είπε. "Το νήμα είναι να μην παραιτηθείς."

Την 3η μέρα, ένιωσε σημαντικά καλύτερα και έτρεξε για συνεχόμενα 20 λεπτά

 Την 7η ημέρα, ένιωσε υπέροχα. «Νιώθω πολύ καλύτερα κα με περισσότερη ενέργεια», είπε. Και είχε χάσει ήδη 3 κιλά!

Αλλά την 14η ημέρα, είχε την πρώτη αμφιβολία. "Δεν θέλω πραγματικά να τρέξω σήμερα", είπε. "Είναι μία από τις πρώτες μέρες όπου πραγματικά δεν θέλω να βγω έξω και να το κάνω. Οι αστράγαλοι μου και οι αχίλλειοι πονάνε. Είμαι κουρασμένος." Ωστόσο, συνέχισε και χρονομέτρησε μία από τις καλύτερες επιδόσεις του στα 4 μίλια.

"Θέλω αυτό να γίνει ένα μάθημα για τον εαυτό μου και για όσους παρακολουθούν", είπε. "Είμαι τόσο ικανοποιημένος τώρα. Είμαι τόσο χαρούμενος. "

Συνέχισε και τις επόμενες μέρες αλλά ήδη από την 19η μέρα το σώμα του έδειχνε έντονα σημεία καταπόνησης που έφθασε στα όρια την 23η μέρα. " Τα πόδια μου δεν μπορούσαν πλέον να το αντέξουν", λέει. "Είμαι πραγματικά απογοητευμένος που πρέπει να τελειώσει έτσι. Ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να το ολοκληρώσω."

Τρεις μήνες αργότερα ανήρτησε στο διαδίκτυο τα βίντεο από την όλη προσπάθεια.

 «Δεν μπορείς να προβάλλεις μόνο το θετικό αν θέλεις να είσαι αληθινός. Αυτή η εμπειρία με βοήθησε με περισσότερους τρόπους από ό, τι περίμενα», είπε. «Πίστευα ότι θα ήταν όλα εύκολα,θα αποκτήσω φυσική κατάσταση, θα χάσω λίγο βάρος. Αποδεικνύεται όμως ότι έχω μάθει πολλά για τον εαυτό μου ως άτομο».

Τελικά, λέει ότι είναι τώρα πιο ενεργός και συνειδητοποιημένος από ποτέ, και έχει χάσει συνολικά 14 κιλά.

Το μήνυμα που βγαίνει από όλη αυτή τη διήγηση είναι ότι πριν να προχωρήσετε σε μια τέτοια πρόκληση πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι νοητικά και σωματικά. Πάντα σιγουρευτείτε ότι μπαίνετε σταδιακά στη σωματική δραστηριότητα. Το πιο σημαντικό, ακούστε το σώμα σας. Μπορείτε να προχωρήσετε αλλά σεβαστείτε το σώμα σας και ακούστε τις ανάγκες του όποτε σας ζητάει λίγη ανάπαυση ή επιβράδυνση του ρυθμού άσκησης .

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/JymfSQOzaik

Σχετικά Άρθρα