ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βαριέστε το στατικό ποδήλατο και το διάδρομο; Βρέθηκε η λύση

04 Μαρτίου 2020, 16:00

images

Αν αρνείστε να κάνετε στατικό ποδήλατο και διάδρομο μέσα σε ένα βαρετό δωμάτιο, η είδηση αυτή θα σας ενθουσιάσει. Φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), μπορείτε να ταξιδεύετε σε υπέροχα τοπία ανά τον κόσμο!

Σε ένα κατάστημα με είδη γυμναστικής στη Νέα Υόρκη, το Gym Source που βρίσκεται στο κέντρο του Manhattan, μπορείτε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε ειδικά γυαλιά εικονικής πραγματικότητας που έχουν ενσωματωμένες ονειρικές διαδρομές.

Το φοβερό με το VirZOOM είναι ότι δεν πρόκειται απλά για ένα ζευγάρι ηλεκτρονικά γυαλιά αλλά συνοδεύεται και από αισθητήρες τους οποίους τοποθετείτε στο τιμόνι του ποδηλάτου και δίνουν μια αίσθηση πραγματικότητας στο ρυθμό που κάνετε πεντάλ και πόσο γρήγορα περνούν τα τοπία από τα μάτια σας.

Πρόκειται δηλαδή για μια ολοκληρωμένη εμπειρία που για κάποιους δημιουργεί τις συνθήκες να κάνουν καθημερινά στατικό ποδήλατο και να απολαμβάνουν τα μέγιστα την εμπειρία.

Οι κατασκευαστές του συστήματος είχαν ακριβώς αυτή την πρόθεση: Να δώσουν το έναυσμα στους ασκούμενους να κάνουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευχαρίστηση την άσκησή τους και μάλιστα να αδημονούν να φτάσει η ώρα εκείνη της ημέρας για να ανέβουν στο ποδήλατο.

Η Παταγονία, η Αργεντινή, η Ρώμη μπορούν να βρίσκονται στα πόδια σας ανά πάσα στιγμή. Και όχι μόνο όταν κάνετε ποδήλατο. Στο τζόκινγκ το ειδικό σετ συσκευών "συνεργάζεται" με το Google maps και σας δίνει τη δυνατότητα να τρέξετε σε όποια περιοχή του πλανήτη επιλέξετε...

Τι άλλο πια θα φτιάξουν για να μας κάνουν να γυμναζόμαστε; 

ΠΗΓΗ

Independent

Σχετικά Άρθρα