ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτά είναι τα αθλήματα με τους πιο συχνούς τραυματισμούς

20 Οκτωβρίου 2023, 16:00

images

Ατύχημα μπορούμε να πάθουμε οπουδήποτε ακόμα κι αν ανεβαίνουμε ένα σκαλοπάτι ή σκοντάψουμε σε μία πλάκα πεζοδρομίου. Πλην όμως όσοι αθλούνται συστηματικά -όχι μέσα σε νερό που αποτρέπει τους τραυματισμούς- γνωρίζουν ότι οι τραυματισμοί μυών και οστών, είναι στο πρόγραμμα!

Αν όμως νομίζετε ότι τραυματίζονται πιο συχνά όσοι τρέχουν ή ποδηλατούν, κάνετε λάθος. Οι συγκεκριμένοι αθλητές ίσως να καταπονούν κάποιους μυς και να έχουν συχνά προβλήματα με τα γόνατα, αλλά δεν πέφτουν όσο συχνά θα πίστευε κάποιος που δεν ασχολείται με τα αθλήματά τους.

Αντιθέτως, οι πιο συχνοί και σοβαροί τραυματισμοί είναι στα δύο είδη ποδοσφαίρου, το ευρωπαϊκό και το αμερικανικό football και στο μποξ. Στο μεν αμερικανικό ποδόσφαιρο παθαίνουν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τον τρόπο που χτυπάνε ο ένας πάνω στον άλλον, στο δε ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο παθαίνουν συχνούς τραυματισμούς στα πόδια, κυρίως δε στις γάμπες και τα γόνατα από κλωτσιές των αντιπάλων. Όσο για το μποξ, όταν δεν πρόκειται για απλή προπόνηση ερασιτεχνών αλλά για αγώνες στους οποίους κρίνονται φήμη και χρήματα, συμβαίνουν συχνά σοβαρότατοι τραυματισμοί από αυτούς που δεν σέβονται 100% τους κανονισμούς του σοβαρού κατά τα άλλα αθλήματος. 

Όσο για τα αθλήματα με τις λιγότερες κακώσεις, αυτά αφορούν τα διάφορα είδη κολύμβησης όπου το νερό και η άνοση χαρίζουν πλεονέκτημα στους αθλητές που σπανίως έχουν κάποιο τραυματισμό.

Σχετικά Άρθρα