ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ασχολούμαστε με τον κήπο μας και χάνουμε θερμίδες χαλαρώνοντας

29 Ιουνίου 2021, 16:00

images

Η κηπουρική θεωρείται άσκηση μέτριας έντασης και μέσω αυτής μπορεί κάποιος να κάψει μέχρι και 330 θερμίδες την ώρα.

H ήπια ενασχόληση με τον κήπο, μάς βοηθά μάλιστα να κάψουμε περισσότερες θερμίδες από όσες θα καίγαμε με το ήπιο περπάτημα για το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το αμερικανικό CDC (Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων). Για του λόγου το αληθές, άνδρες και γυναίκες που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα κηπουρικής στις ΗΠΑ τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν στο American Journal of Public Health, αποδείχτηκε ότι είχαν σημαντικά χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος σε σύγκριση με τους γείτονες τους.

Ταυτόχρονα, τα μόλις 30 λεπτά σωματικής άσκησης μέτριου επιπέδου τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας μπορούν να αποτρέψουν και να ρυθμίσουν την υπέρταση. Οι ειδικοί συνιστούν την κηπουρική ή το καθάρισμα του κήπου από τα φύλλα με τσουγκράνα για 30-45 λεπτά ως ιδανικά παραδείγματα για να επιτύχουμε τον στόχο αυτό.

Και βέβαια, όταν κάνουμε δραστηριότητες εκτός σπιτιού στο φως του ήλιου, ο οργανισμός μας απορροφά βιταμίνη D μέσω του εκτεθειμένου στις ακτίνες δέρματος, μια σημαντική βιταμίνη καθώς βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου "χτίζοντας" γερά οστά.

Τέλος, σύμφωνα με μια μετα-ανάλυση του 2017, σε 22 μελέτες στο Preventive Medicine Reports, η κηπουρική συσχετίζεται με τη μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης και άγχους. Μάλιστα σε ορισμένα νοσοκομεία των ΗΠΑ, συστήνεται η κηπουρική ως μέσο αποκατάστασης για ασθενείς που αναρρώνουν μετά από τραύματα, εγκεφαλικό επεισόδιο και χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτή η ενασχόληση τους βοηθά να ανακτήσουν και πάλι τον έλεγχο του σώματός τους μετά από μια περίοδο που ένιωθαν αβοήθητοι και ανίκανοι να αυτοεξυπηρετηθούν.

Σχετικά Άρθρα