ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Facelift για να αφαιρέσουμε 10-15 χρόνια από την εμφάνιση του προσώπου μας

15 Αυγούστου 2019, 16:00

images

Λίφτινγκ προσώπου ή facelift είναι η χειρουργική επέμβαση που αλλάζει δραματικά την όψη του προσώπου ανθρώπων Μέσης και Τρίτης ηλικίας οι οποίοι έχουν παρουσιάσει σοβαρή χαλάρωση στα μάγουλα και το λαιμό και παρ’ όλες τις άλλες προσπάθειες, έχουν πολλές ρυτίδες σε όλο το πρόσωπο.

Κάποιους δεν τους ενοχλεί σχεδόν καθόλου που γερνούν… Κάποιοι άλλοι όμως, κυρίως γυναίκες που υπήρξαν πολύ ωραίες στα νεανικά τους χρόνια, ή έχουν πιο έντονη κοινωνική έκθεση, ή τους το ζητά ο σύζυγός τους, επιθυμούν διακαώς να «τεντώσουν» το δέρμα που δείχνει τόσο χαλαρό και γερασμένο στο πρόσωπο και τον λαιμό.

Η μέθοδος χρησιμοποιείται εδώ και παραπάνω από 50 χρόνια παγκοσμίως και έχει περάσει τα πρώτα στάδια του νέου επιστημονικού εγχειρήματος που δοκιμάζεται. Στις μέρες μας, οι πλαστικοί χειρουργοί καταφέρνουν πιο φυσικό αποτέλεσμα έχοντας λύσει πολλά προβλήματα του παρελθόντος αφού γνωρίζουν τι επιφέρει μακροπρόθεσμα η κάθε επιλογή τους…

Με την μέθοδο, που γίνεται υπό γενική αναισθησία, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη χαλάρωση και την πτώση στην περιοχή του κροτάφου και των φρυδιών, στα ζυγωματικά, τις παρειές και φυσικά στο λαιμό.

Κατά την επέμβαση οι τομές γίνονται μέσα στο τριχωτό του κεφαλιού και γύρω από τα αυτιά ώστε να μην φαίνονται μόλις βγουν τα ράμματα, και αντιμετωπίζεται αρχικά η χαλάρωση στο δέρμα, του οποίου αφαιρούν την περίσσεια και το επαναφέρουν στη θέση που ήταν πριν χαλαρώσει. Η πτώση του δέρματος συνοδεύεται όμως εσωτερικά και από χαλάρωση μυών οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Και οι ιστοί αυτοί έχουν με τα χρόνια χαλαρώσει και πρέπει να ανορθώνονται κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

Οι πλαστικοί χειρουργοί λένε σήμερα ότι αν η επέμβαση είναι πετυχημένη, τότε δεν πρέπει να γίνει αντιληπτή από κανέναν που δεν μας είδε το πρώτο 20ήμερο, πριν δηλαδή αναρρώσουμε από τα ράμματα και τις εκχυμώσεις (μελανιές).

Σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζουμε, ότι όσο πιο νέος είναι αυτός που κάνει το facelift, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Ένα πρόσωπο 70χρονης που έχει «καταρρεύσει» από κάθε άποψη, θα βελτιωθεί σημαντικά αλλά δεν θα γίνει τέλειο.

ΠΗΓΗ: European Association of Plastic Surgeons

Σχετικά Άρθρα