ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρία λαχανικά- ευχάριστη έκπληξη για τον οργανισμό μας

18 Νοεμβρίου 2023, 09:00

images

Λαχανίδες, ρόκα και κάρδαμο, μπορούν να απογειώσουν την υγεία μας, προσφέροντας πολύτιμα συστατικά στον οργανισμό.

Οι λαχανίδες είναι καλή πηγή λουτεΐνης, μίας ουσίας σημαντικής για τη διατήρηση της καλής όρασης. Επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και C και ποσότητες από πολύτιμα μέταλλα, όπως ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και σελήνιο. Αποτελούν τέλος, όπως όλα τα λαχανικά, σημαντική πηγή φυτικών ινών. 

Η ρόκα είναι το φυλλώδες πράσινο λαχανικό που αγαπούν ειδικά οι Ιταλοί καθώς έχει ελαφρώς πικρή γεύση. Η ρόκα μπορεί να δώσει μια σημαντική νότα νοστιμιάς στα πιάτα σας. Η χρήση του ξεκινά από την αρχαιότητα, αφού καταναλώνεται από τα ρωμαϊκά χρόνια και αποτελεί δημοφιλή προσθήκη σε κρύα και ζεστά πιάτα. Η ρόκα είναι γεμάτη νιτρικά άλατα, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν την απόδοση στον αθλητισμό. Έχει, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Κ και C, καθώς και σε ασβέστιο και πολυφαινόλες.

Το κάρδαμο, τέλος, είναι ένα φυλλώδες πράσινο λαχανικό με ξεχωριστή γεύση αλλά κυρίως γνωστό για τη μορφή του ως μπαχαρικό. Το φρέσκο κάρδαμο προσφέρει στον οργανισμό σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α και C, καθώς και αντιοξειδωτικών συστατικών. Έρευνες που διεξάγονται αυτό το διάστημα, δείχνουν ότι πιθανώς να δρα θεραπευτικά έναντι του στοματικού καρκίνου.

Σχετικά Άρθρα