ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα καλύτερα αντιοξειδωτικά που μπορούμε να βάλουμε στο πιάτο μας

11 Ιουνίου 2020, 16:00

images

Φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης είναι τα πιο ισχυρά "όπλα" της διατροφής και της φύσης που συντελούν στο να παραμείνουμε υγιείς και νέοι περισσότερα χρόνια. 

Όπως συστήνουν οι ειδικοί, πρέπει να επιλέγουμε ποικιλία από φρούτα και λαχανικά που να είναι εποχικά και να έχουν διάφορα χρώματα... Για παράδειγμα, τα λαχανικά και τα φρούτα με κόκκινο χρώμα, όπως είναι οι ντομάτες, τα κεράσια, και οι φράουλες, έχουν περισσότερο λυκοπένιο και πολυφαινόλες. Και αυτά που έχουν κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα, όπως είναι τα βερίκοκα και τα πορτοκάλια, περιέχουν περισσότερα καροτενοειδή. Όταν λοιπόν αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά σε ποικιλία, και όχι συνεχώς τα ίδια, εξασφαλίσουμε ότι θα πάρουμε διάφορα είδη αντιοξειδωτικών ουσιών που ωφελούν τον οργανισμό μας. 

Επίσης, τα προϊόντα ολικής άλεσης, έχουν βιταμίνες, μέταλλα και γενικά διάφορα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε, που σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες που περιέχουν, βοηθούν τον οργανισμό απέναντι σε ασθένειες όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Σχετικά Άρθρα