ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο κόκκινος πειρασμός του καλοκαιριού που ονομάζουμε "φράουλα"

19 Μαΐου 2020, 10:00

images

Με μόλις 32 θερμίδες στα 100 γραμμάρια και αρκετή ποσότητα σε βιταμίνη A, C, E και K, η φράουλα είναι ένα δώρο της φύσης στον άνθρωπο που μπορεί να τον θρέψει χαρίζοντάς του επίσης γευστική ικανοποίηση. Το φρούτο αυτό της εποχής αποτελεί άριστη πηγή αντιοξειδωτικών και φυτοχημικών ουσιών που είναι θρεπτικά συστατικά τα οποία προάγουν την καλή υγεία.

Η συχνή κατανάλωση φράουλας βοηθά στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, προστατεύει την καρδιά, βοηθά τον μεταβολισμό, και ενισχύει τον οργανισμό στην επιδιόρθωση βλαβών του DNA.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τα μάτια και την όραση, οι φράουλες βοηθούν στην αντιμετώπιση της ξηροφθαλμίας, στον εκφυλισμό των οπτικών νεύρων και της ωχράς κηλίδας, ενώ υποβοηθούν και στην αντιμετώπιση λοιμώξεων. Εξάλλου, τα αντιοξειδωτικά της φράουλας, όπως είναι τα φλαβονοειδή, τα φαινολικά φυτοχημικά και το ελλαγικό οξύ, συντελούν στη διατήρηση φυσιολογικής οφθαλμικής πίεσης λόγω της περιεκτικότητάς της σε κάλιο.

Οι φράουλες λόγω των πολλών φυτικών ινών που περιέχουν, ενισχύουν την καλή λειτουργία του εντέρου και συντελούν στην απώλεια των περιττών σωματικών κιλών εφόσον υπάρχουν.

Τρώγονται απλά όπως τις μαζεύουμε από το φυτό αφαιρώντας το πράσινο κοτσανάκι τους. Τρώγονται επίσης σε smoothies, παγωτά, γιαούρτι, με κονιάκ ως απογευματινό γλυκό, σε τάρτες και τούρτες, ως μαρμελάδα, πίνονται ως λικέρ, ως σάλτσα πάνω σε τούρτες, βουτηγμένες σε σοκολάτα ως ατομικά γλυκά, με σαντιγύ σε φρουτοσαλάτα αλλά και μέσα σε κέϊκ ή άλλα γλυκά. 

Ταιριάζουν πολύ με τα βατόμουρα και τα μύρτιλα εξού και τα συναντάμε πολλές φορές όλα αυτά μαζί σε μαρμελάδες.

Σχετικά Άρθρα