ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η διατροφική αξία του κάστανου

04 Φεβρουαρίου 2020, 16:05

images

Πηγή καλίου, χαλκού, μαγγανίου και σεληνίου, αλλά επίσης βιταμίνης C και βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως το φολικό οξύ, το κάστανο είναι ένας καρπός ευλογημένος που βοηθάει πολύ στην ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς, τα κάστανα έχουν πάντως τις λιγότερες θερμίδες. Τα καρύδια περιέχουν 646 Kcal/100 γραμ., τα φιστίκια 596 Kcal/100 γραμ. και τα αμύγδαλα 591 Kcal/100 γραμ.

Η διατροφή που είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες, ωμέγα-3, ωμέγα-6, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αποτροπή στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικών  επεισοδίων. Αποτελούν λοιπόν μία πολύ καλή επιλογή ακόμα και μεγάλους ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Αρκεί να μην γίνεται υπερβολή στην κατανάλωση και να τα καταναλώνουν βραστά ή ψητά και όχι ως γλυκά.

Τα δέκα βρασμένα κάστανα  περιέχουν:

- Θερμίδες: 200

- Λιπαρά: 1.9 γρ.

- Υδατάνθρακες: 44.5 γρ.

- Πρωτεΐνη: 2.7 γρ.

- Φυτικές ίνες: 4.3 γρ.

Σχετικά Άρθρα