ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Διατροφή το καλοκαίρι: Πρέπει να αλλάζει από αυτή του χειμώνα;

13 Ιουλίου 2022, 16:00

images

Η διατροφή μας πρέπει να είναι πάντα ισορροπημένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του οργανισμού μας ανεξαρτήτως εποχής. Αλλά αν θέλουμε να αναφερθούμε στις ειδικές συνθήκες του καλοκαιριού και πώς αυτές είναι καλό να συμβαδίζουν και με αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, δύο είναι τα βασικά σημεία...

Το πρώτο είναι ότι πρέπει να τρώμε πιο ελαφρά καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες "ρίχνουν" ελαφρώς το μεταβολισμό και μάς κάνουν πιο επιρρεπείς στο να νιώσουμε φούσκωμα και δυσφορία και το δεύτερο αφορά την κατανάλωση αλατιού.

Ένα μικρό ψαράκι ψητό και λίγη σαλάτα ή ένα λαδερό με λίγο τυρί και νιώθουμε χορτασμένοι χωρίς να έχουμε φούσκωμα. Οι διατροφικές συνήθειες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καλό να μην περιέχουν τηγανητά, σάλτσες και ζωικά λιπαρά διότι μάς χαλούν τη διάθεση για όλα τα υπόλοιπα ευχάριστα αυτής της εποχής που είναι οι έξοδοι για διασκέδαση, το φλερτ, η κολύμβηση και οι περίπατοι στη φύση.

Οι σαλάτες, τα λαδερά, τα ψητά ψάρια και τα φρούτα έχουν την τιμητική τους αυτήν την περίοδο και θα μάς βοηθήσουν όχι μόνο να νιώθουμε αλλά και να είμαστε πιο αδύνατοι.

Κατά τα άλλα, όσοι έχουν πρόβλημα με χαμηλή ή οριακά χαμηλή αρτηριακή πίεση, καλό είναι να προσθέτουν λίγο παραπάνω αλάτι σε ένα γεύμα τους ώστε να ανταπεξέλθει ο οργανισμός τους στη ζέστη. Ομοίως όσοι λαμβάνουν αντιυπερτασικοί θεραπεία, πρέπει να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους και να συζητήσουν μαζί του μήπως πρέπει να τη μειώσουν όσο οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30 βαθμούς...

Σχετικά Άρθρα