ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βραστά λαχανικά για νοστιμιά και ελαφρά καλοκαιρινά γεύματα

07 Ιουνίου 2022, 16:00

images

Κατά τους καλοκαιρινούς έχουμε την ανάγκη να τρώμε πιο ελαφρά γεύματα για να αντιμετωπίσουμε τη δυσφορία που προκαλούν οι υψηλές θερμοκρασίες. Οι σαλάτες και τα κάθε λογής λαχανικά και φρούτα έχουν την τιμητική τους αυτήν την εποχή αλλά και κάποιοι τρόποι μαγειρέματος είναι πιο δημοφιλείς...

Τα βραστά λαχανικά είναι μια ιδανική λύση για πλήρη και νόστιμη διατροφή το καλοκαίρι. Τρώγονται μόνα τους με λαδολέμονο ή συνοδεύουν ψάρι και κρέας με μεγάλη επιτυχία.

Αν μάλιστα επιλέξουμε να τα έχουμε σε ποικιλία και να τα μαγειρέψουμε στον ατμό, τότε παίρνουμε πραγματικά ένα πολύ θρεπτικό πιάτο ως αποτέλεσμα.

Ας δούμε ποια μπορούμε να συμπεριλάβουμε:

Χόρτα άγρια ή καλλιεργήσιμα, καρότα, σέλινο, ξερό και χλωρό κρεμμύδι, κολοκύθια, φασολάκια φρέσκα όλων των ειδών, ντομάτες, καλαμπόκι, αλλά βέβαια και λαχανικά που βρίσκουμε όλο το χρόνο στα σούπερ μάρκετ όπως είναι το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο, οι μπάμιες, οι αγκινάρες και τόσα άλλα...

Οι πατάτες είναι επίσης μία καλή επιλογή που δίνει ενέργεια και χορταίνει αλλά είναι και η πιο συνηθισμένη λύση για όλους γι' αυτό και την αναφέρουμε τελευταία. Ιδανικά θα πρέπει να τις βράζουμε με το φλοιό τους.

Αν πειραματιστούμε στο μαγείρεμα και βάλουμε μαζί πολλά λαχανικά στον ατμομάγειρα ή την κατσαρόλα, θα ανακαλύψουμε νέες γεύσεις που δίνουν χρώμα, άρωμα και νοστιμιά στο καλοκαιρινό τραπέζι διατηρώντας τη φόρμα μας αλλά και το στομάχι μας...ελαφριά!

Σχετικά Άρθρα