ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αποξηραμένα φρούτα: Θρεπτικά και κατάλληλα για σνακ εκτός σπιτιού

24 Μαΐου 2020, 09:00

images

Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν την συμπυκνωμένη μορφή των φρέσκων φρούτων. Η κατανάλωση τους συμβάλλει στη διατήρηση καλού σωματικού βάρους καθώς έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα να μην προκαλούν απότομη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων προκαλεί πιο εύκολο κορεσμό καθώς επηρεάζουν και την έκκριση της ορμόνης λεπτίνη που ρυθμίζει την όρεξη. Όπως και τα νωπά φρούτα, τα αποξηραμένα συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, συντελούν στην υγεία του πεπτικού συστήματος και κάνουν καλό στο καρδιαγγειακό. 

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά τους είναι ότι μπορούν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και άρα μπορούν να αποτελέσουν το καθημερινό σνακ, να τα πάρουμε μαζί σε κατασκήνωση, να τα έχουμε μαζί μας στην παραλία και γενικά να αποτελούν την εύκολη και υγιεινή λύση καθώς δεν αλλοιώνονται και δεν χρειάζονται ψυγείο ή ειδική συσκευασία. 

Σημαντικό είναι ωστόσο να προσέχουμε την ποσότητα...

Η μερίδα των αποξηραμένων φρούτων κυμαίνεται στα 30 με 40 γραμμάρια ανάλογα με το είδος του φρούτου. Η ποσότητα θεωρείται αντίστοιχη με ένα φρέσκο φρούτο και αντιστοιχεί σε ¼ του φλιτζανιού. 

Σχετικά Άρθρα