ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βασικές συμβουλές των ειδικών για καλό σεξ

09 September 2019, 16:14

images

Οι σημερινοί νέοι φλερτάρουν λιγότερο, κάνουν δυσκολότερα σχέσεις αλλά ενδιαφέρονται το ίδιο για το σεξ με τους μεγαλύτερους.

Δεν μπορούν άλλωστε να κάνουν αλλιώς, καθώς το σεξ είναι μία φυσιολογική και μάλιστα πολύ σημαντική πτυχή της ανθρώπινης υπόστασης.

Όπως επισημαίνει ο Δρ. Stephen Snyder MD, που παρουσιάζει την εκπομπή Relationship Doctor στο QDT Network και έχει κυκλοφορήσει πρόσφατα το βιβλίο του με τίτλο«Love Worth Making», «πρέπει να κατανοήσουμε ότι το σεξ είναι πολλά παραπάνω από απλό σεξ».

Εξηγεί μάλιστα ότι τα ζευγάρια πολύ συχνά δεν απολαμβάνουν ο ένας τα χάδια και τα ερωτικά υπονοούμενα του άλλου, αν δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα οδηγήσει και σε σεξουαλική πράξη.

«Τα ευτυχισμένα ζευγάρια νιώθουν πολύ ωραία όταν ερεθίζονται ο ένας από τον άλλον ακόμα αυτό δεν θα οδηγήσει στην σεξουαλική πράξη», προσθέτει.

Κι όμως. Όπως τονίζει ο έμπειρος στα θέματα αυτά γιατρός, το να αρέσκονται στα προκαταρκτικά, στα χάδια, στα φιλιά, στο ερωτικό χιούμορ και γενικά στο να κάνουν …σαν έφηβοι σε πρώτο ραντεβού, είναι βασικό στοιχείο σεξουαλικής υγείας ακόμα και σε ζευγάρια που είναι δεκαετίες μαζί.

Ο Δρ. Snyder καταρρίπτει εξάλλου κι άλλους μύθους δίνοντας τις ανάλογες συμβουλές:

1- Πρώτον, όπως εξηγούμε παραπάνω, συστήνει να έχουν ερωτικές στιγμές τα ζευγάρια χωρίς απαραίτητα να προσδοκούν σεξουαλική πράξη.

2- Καταρρίπτει τον μύθο ότι υπάρχει ή πρέπει να υπάρχει ταυτόχρονος οργασμός. Δεν πρέπει καν να είναι το ζητούμενο, μας λέει. Κάθε φορά είναι διαφορετική και σε κάθε μας επαφή μπορεί να συμβούν τα πράγματα με διαφορετική σειρά. Κι αυτό είναι οκ.

3 – Το σεξ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περιλαμβάνει πόνο αλλά μόνο χαλάρωση και ευχαρίστηση.

4- Να ξέρουμε τι θέλουμε και να το διεκδικούμε. Δηλαδή να έχουμε εντοπίσει τι είναι αυτό που μας ικανοποιεί και να το ζητάμε από τον σύντροφό μας χωρίς ντροπή.

5-Να διατηρούμε την αυτοεκτίμησή μας. Δηλαδή να μην αφηνόμαστε στις ορέξεις και τις προτιμήσεις του συντρόφου μας χωρίς να βάλουμε κάπου τα δικά μας όρια. Μετά θα νιώθουμε άσχημα και θα χαλάσει το ερωτικό κλίμα στην σχέση.

Σχετικά Άρθρα