ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άτομα με ψωρίαση μπορεί να είναι ωραία και διάσημα

24 September 2019, 16:29

images

Η Kim Kardashian σόκαρε τις τελευταίες μέρες τους θαυμαστές της, εκπλήσσοντας ταυτόχρονα ευχάριστα όσους την κατακρίνουν, παρουσιάζοντας σε φωτογραφίες που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έκταση της ψωρίασης στο πρόσωπο και το σώμα της.

Η γνωστή αμερικανίδα celebrity, που για ένα δημοσίευμά της στο Instagram πληρώνεται με εκατομμύρια δολάρια-, δεν έχει ουσιαστικά να επιδείξει ούτε εξυπνάδα, ούτε κάποιο ταλέντο.

Τα «προσόντα» της είναι το ωραίο της πρόσωπο, τα ευμεγέθη οπίσθιά της, η έκθεση της ίδια και της οικογένειάς της σε reality show,και κάποιες τολμηρές ταινίες που έκανε στην αρχή της καριέρας της.

Πλην όμως, η κίνηση να φωτογραφεί άβαφη και να ποστάρει φωτογραφίες της με τις βλάβες της ψωρίασης σε κοινή θέα, σχολιάζεται ως πολύ θετική καθώς απομυθοποιεί ένα πρόβλημα υγείας που αμαυρώνει την ομορφιά.

Η ψωρίαση είναι αυτοάνοσο νόσημα (ο ίδιος ο οργανισμός επιτίθεται στα κύτταρά του), δεν μεταδίδεται με το άγγιγμα ή άλλο τρόπο, και δεν θεραπεύεται καθόλου εύκολα. Τα νέα άτομα που το παρουσιάζουν, βάλλονται πολύ συχνά από το «στίγμα» της ασθένειας καθώς πολλοί δεν γνωρίζουν την αιτιολογία της και την θεωρούν μολυσματική. Κάτι 100% λάθος!

Η ομορφιά και τα νιάτα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της Kim Kardashian, δεν έχει να κάνει με λίγα εκατοστά του δέρματος που έχουν μια ερυθρότητα. Κι είναι λάθος να ντρέπονται για το πρόβλημά τους νέοι και νέες.

Η αμερικανίδα καλλονή μάλιστα αποκάλυψε ότι δεν πάσχει από απλή ψωρίαση αλλά από ψωριασιακή αρθρίτιδα που είναι ακόμα πιο περίπλοκη. Κι ενώ η όλη δημοσιότητα της κάνει σίγουρα καλό γεμίζοντας κι άλλο το …πορτοφόλι της, θα ήταν άδικο να μην παραδεχτούμε ότι παράλληλα ευαισθητοποιεί, παρηγορεί, ενημερώνει και καθησυχάζει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που βρίσκονται στην θέση της.

Θύμισε στους θαυμαστές της ότι όταν πρωτοπαρουσίασε τη νόσο της έκαναν λανθασμένη διάγνωση λέγοντάς της ότι πάσχει από ερυθυματώδη λύκο και ρευματοειδή αρθρίτιδα..

Σχετικά Άρθρα