ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανόρθωση γλουτών και τι μπορεί να κάνουμε

06 September 2019, 07:42

images

Είναι φυσιολογικό όσο μεγαλώνουμε, όλοι οι ιστοί μας να χαλαρώνουν και να ακολουθούν την …βαρύτητα.

Χαλαρώνουν τα μάγουλά μας, τα μπράτσα μας, το στήθος μας, οι μηροί, ακόμα και η κοιλιά και οι γλουτοί.

Η «ελεύθερη» αυτή πτώση που ξεκινά κάποια στιγμή μετά τα 40 χρόνια, ακολουθείται σε γυναίκες και άνδρες και από «πτώση» του ηθικού και από αναπόληση των ετών που όλα ήταν νεανικά και σφριγηλά επάνω μας.

Και τότε είναι η ώρα να αναρωτηθούμε τι οδηγεί κάποιους σε πιο γρήγορη γήρανση.

Καταρχάς πρωταρχικός παράγοντας είναι τα γονίδια μας. Απόδειξη ότι υπάρχουν γιαγιάδες που δεν έβαλαν ποτέ στην ζωή του κρέμα στο πρόσωπο κι έχουν ελάχιστες ρυτίδες.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι οι συνθήκες της ζωής μας. Μία «καλοζωισμένη» κυρία του κόσμου με προσωπικό να της κάνει τις οικιακές εργασίες και δυνατότητα να χαλαρώνει κάνοντας μασάζ, δεν μπορεί να έχει –υπό κανονικές συνθήκες- τον ίδιο ρυθμό γήρανσης με μία γυναίκα της βιοπάλης που εργάζεται 10 ώρες την ημέρα κάτω από τον ήλιο.

Τρίτον, βασικός παράγοντας είναι οι επιλογές που κάναμε στην ζωή μας σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, το κακό φαγητό, την έλλειψη άσκησης, την πολύωρη έκθεση του δέρματος στον ήλιο, το φαινόμενο γιο-γιο (αδυνάτισμα- πάχυνση και πάλι αδυνάτισμα).

Η πτώση των γλουτών

Όλα τα παραπάνω ή και μόνο του το πέρασμα του χρόνου, θα οδηγήσει νομοτελειακά σε πτώση μεταξύ άλλων ιστών και μυικών ομάδων, και των γλουτών μας.

Κατά περίπτωση μπορούμε να πράξουμε κάτι από τα παρακάτω:

-Καταρχάς υπάρχει επέμβαση που κάνουν πλαστικοί χειρουργοί και είναι η τελευταία λύση για πλήρη ανόρθωση.

Η ανόρθωση γίνεται υπό γενική αναισθησία με τομές που κρύβονται σε διάφορα σημεία ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τοποθετείται εσωτερικά και ένθεμα σιλικόνης. Αλλά μόνο σε όσες και όσους δεν έχουν περιττό βάρος στο σώμα τους.

-Υπάρχουν θεραπείες με ειδικά μηχανήματα και υπερήχους που εφαρμόζουν τοπικά πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι και επίσης πετυχαίνουν ανόρθωση όταν το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο.

-Υπάρχουν ακόμα και τα γνωστά «νήματα» που πολλές κυρίες κάνουν στο πρόσωπο για ανόρθωση, τα οποία χρησιμοποιούνται και στους γλουτούς. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως είναι ο γιατρός που θα κρίνει αν είμαστε κατάλληλοι υποψήφιοι για αυτήν την θεραπεία.

-Για όσες και όσους θέλουν να προσπαθήσουν με πιο φυσικό τρόπο να τονώσουν την περιοχή, υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις. Το ανέβασμα σκαλοπατιών και ανηφόρας είναι ο πιο ιδανικός τρόπος αλλά και ο πιο δύσκολος για όσους βαριούνται την άσκηση. Αλλά αν ρωτήσετε έναν γυμναστή και το πάρετε απόφαση να προσπαθήσετε, σε ένα 6μηνο θα δείτε κάποια πρώτα αποτελέσματα.

Πηγή: AMERICAN SOCIETY OF PLASTIC SURGEONS

Σχετικά Άρθρα