ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναγκαία η ύπαρξη φαρμάκων για τα γυναικεία σεξουαλικά προβλήματα

06 Αυγούστου 2019, 18:15

images

Επιστήμονες παγκοσμίως αναζητούν αγωγές να βοηθήσουν τις γυναίκες –όπως έκαναν με τους άνδρες- για να έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Ο οργασμός στην γυναίκα είναι ως γνωστόν πιο περίπλοκη διαδικασία σε σχέση με την ανδρική και η παρασκευή ενός χαπιού που θα βοηθήσει τις γυναίκες, απασχολεί πολλές επιστημονικές ομάδες.

Ιταλική έρευνα αναφέρει μάλιστα ότι οι γυναίκες έχουν μόνο κλειτοριδικό οργασμό κι όχι από την μήτρα, κάτι που αλλάζει τα δεδομένα στη διαδικασία για την δημιουργία φαρμακευτικής αγωγής.

Κι όπως αναφέρει η ερευνήτρια Jane Ussher από το Πανεπιστήμιο του Western Sydney, «οι περισσότερες γυναίκες θα ήθελαν να έχουν οργασμό με τον κλασικό τρόπο αλλά αφού αυτό δεν είναι δυνατόν, χρειάζονται βοήθεια».

Σύμφωνα με τον τελευταίο ψυχιατρικό οδηγό, «Diagnostic and Statistical Manual, the DSM-V», μια γυναίκα πάσχει από γυναικεία διαταραχή οργασμού «αν βιώνει μεγάλη καθυστέρηση ή το καταφέρνει σπανίως ή ακόμα έχει μειωμένη ένταση οργασμού» στο 75% με 100% των περιπτώσεων που έρχεται σε φυσιολογική επαφή. Αυτές οι καταστάσεις πρέπει να συμβαίνουν τουλάχιστον επί 6μηνο για να πούμε ότι υπάρχει πρόβλημα.

Πάντως, όπως λένε οι ειδικοί, το 54% των γυναικών αντιμετωπίζει σεξουαλικό πρόβλημα σε αντίθεση με το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών που φτάνει το 35%. Το πιο συχνό πρόβλημα των γυναικών είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος ευθύς εξ αρχής για επαφή, ενώ ακολουθεί η αδυναμία να φτάσουν σε οργασμό. Τα ζητήματα αυτά οδηγούν σε προσωπικά, κοινωνικά, ψυχολογικά προβλήματα τις γυναίκες ενώ έχουν αντίκτυπο ακόμα και στο γάμο τους.

Η δυσκολία στη δημιουργία ικανοποιητικών σχέσεων οδηγεί ακόμα και σε κατάθλιψη τις γυναίκες. Οπότε η παρασκευή νέων φαρμάκων που θα τις βοηθήσουν θεωρείται πολύ σημαντική καθώς θα σώσουν κυριολεκτικά ζωές.

Σχετικά Άρθρα