ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

8+1 τρόποι για υγιές και νεανικό δέρμα προσώπου

23 Ιουλίου 2019, 10:48

images

Είναι αλήθεια! Τα γονίδια βοηθούν πολύ! Συνήθως ό,τι επιδερμίδα προσώπου είχε η μαμά σας στα 60 της, αυτήν θα αποκτήσετε και εσείς πλησιάζοντας αυτήν την ηλικία. Αν όμως η μαμά ήταν αγρότισσα και εκτεθειμένη χειμώνα-καλοκαίρι στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς αντηλιακή προστασία, τότε τα πράγματα αλλάζουν…

Ας δούμε, τι μπορούμε να κάνουμε για να «βοηθήσουμε» τα γονίδια ώστε το πρόσωπό μας να αποκτήσει καθώς μεγαλώνουμε τις λιγότερες δυνατόν ρυτίδες και την λιγότερη δυνατόν χαλάρωση:

1. Να μάθουμε τον τύπο του δέρματός μας

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε από τα πρώτα νεανικά χρόνια τι τύπο δέρματος έχουμε και τι προστασία χρειάζεται. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι, το λιπαρό, το ξηρό και το κανονικό αλλά και μία ακόμα που είναι το μικτό (λιπαρό στη μύτη και το μέτωπο και ξηρό στα μάγουλα).

Κάθε προϊόν που αγοράζουμε και κάθε θεραπεία που κάνουμε στο εξής, θα πρέπει να είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός μας! Εξάλλου, καθώς μεγαλώνουμε, πρέπει να αλλάζουμε τα προϊόντα «για νεανικές επιδερμίδες» σε προϊόντα για «ώριμες επιδερμίδες» ή για «γυναίκες στην εμμηνόπαυση» κλπ.

2. Πρέπει να μάθουμε με ποια σειρά απλώνουμε κάθε προϊόν στην επιδερμίδα μας

Αν δεν απλώνουμε κάθε προϊόν καθαρισμού ή περιποίησης με την σωστή σειρά, αχρηστεύουμε το προϊόν. Ο γενικός κανόνας λέει ότι απλώνουμε πρώτα τα πιο ρευστά με λεπτή υφή (πχ τον ορό) και μετά τις κρέμες που είναι πιο παχύρευστες. Και αφήνουμε να απορροφηθεί πρώτα το ένα προϊόν πριν απλώσουμε το δεύτερο.

3. Δεν χρησιμοποιούμε υπερβολικά πολύ προϊόν

Στα δερματολογικά προϊόντα δεν ισχύει η ρήση «όσο περισσότερο τόσο καλύτερα»! Το υπερβολικά πολύ προϊόν τελικά όχι μόνο δεν θα απορροφηθεί αλλά θα φράξει και τους πόρους της επιδερμίδας μας. Επιπλέον τα καλλυντικά είναι ακριβά και δεν έχει νόημα να τα σπαταλούμε χωρίς λόγο!

4. Πάντα περνάμε το καθαριστικό δύο φορές από κάθε σημείο

Είναι κομβικό να έχουμε καθαρίσει πολύ καλά την επιδερμίδα μας πριν απλώσουμε οποιαδήποτε κρέμα ή ορό. Κάθε βακτήριο, υπόλοιπα λιπαρότητας η σκόνη καταστρέφει την εργασία μας ευθύς εξ αρχής.

5. Δοκιμάζουμε κάθε νέο προϊόν μήπως μας προκαλεί αλλεργία

Αρκεί να απλώσουμε λίγο προϊόν στο πάνω μέρος της παλάμης, μερικά λεπτά αναμονής και συνήθως φαίνεται αν μας προκαλεί αλλεργία. Αλλά σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, ακόμα κι αυτό δεν αρκεί. Οι γυναίκες με τάση για αλλεργία και ατοπική δερματίτιδα είναι καλύτερα να δοκιμάζουν 2-3 μέρες ένα δείγμα του προϊόντος που θέλουν να αγοράσουν και μετά να παίρνουν την μεγάλη συσκευασία.

6. Δεν χρησιμοποιούμε ληγμένα

Αν έχει λήξει 3-4 μέρες η κρέμα μας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά αν έληξε πριν από 10 ημέρες, πρέπει σίγουρα να την πετάξουμε. Επίσης, κάποια προϊόντα αναφέρουν ότι ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης, πρέπει να πεταχτούν 12 μήνες μετά το άνοιγμα. Σημειώστε λοιπόν επάνω στο καπάκι πότε το ανοίξατε.

Ειδικά δε αν πρόκειται για προϊόντα με αντηλιακό πρέπει να γνωρίζουμε ότι λήγουν κάποιους μήνες μετά το άνοιγμα και δεν είναι πια ενεργά τα συστατικά τους (12 ή 24 μήνες).

7. Ας μην μας προκαλεί πανικό το ξεφλούδισμα

Κάποια προϊόντα δημιουργούν ελαφρύ ξεφλούδισμα. Καταρχάς πρέπει να το ξέρουμε αυτό κατά την αγορά του, αλλά ακόμα κι αν μας ξέφυγε, ς μην πανικοβληθούμε αν συμβεί. Αρκεί να διαβάσουμε τα συστατικά του και να ζητήσουμε συμβουλή δερματολόγου αν είναι κατάλληλο για την δική μας επιδερμίδα.

8. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο χειμώνα και καλοκαίρι

Όλες μας, όπου κι αν ζούμε, όποια ηλικία κι έχουμε, χρειαζόμαστε καθημερινά μια κρέμα ημέρας με έναν Χ βαθμό αντηλιακής προστασίας. Το 30 SPF θεωρείται ιδανικό για τα δικά μας καλοκαίρια αλλά και για όσες ζουν σε περιοχές με πολλά χιόνια που ως γνωστόν αντανακλούν το ηλιακό φως.

9. Κάνουμε τακτικά την κατάλληλη μάσκα

Άλλη μάσκα χρειάζεται η κόρη 18 ετών με λιπαρό δέρμα και ακμή και άλλη μάσκα η 50χρονη μητέρα σε προεμμηνόπαυση. Αλλά πάντως και οι δύο χρειάζονται τακτικά μία μάσκα ομορφιάς που άλλοτε θα καθαρίσει και θα συσφίξει τους πόρους και άλλοτε θα χαρίσει βαθιά ενυδάτωση. Μάλιστα στις ΗΠΑ, πολλοί δερματολόγοι συστήνουν στις γυναίκες να κάνουν μια μάσκα ομορφιάς κάθε πρωί επί 10 λεπτά…

Πηγή: https://hudabeauty.com

Σχετικά Άρθρα