ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

7 λόγοι που οι νέοι σήμερα κάνουν λιγότερο σεξ

07 Αυγούστου 2019, 18:51

images

Κάνουν οι νέοι σήμερα λιγότερο σεξ από τους πατεράδες και τους παππούδες τους; Γιατί; Στις ΗΠΑ, το 60% των ατόμων κάτω των 35 ετών είναι χωρίς σύντροφο ή σύζυγο. Στην Ιαπωνία του 2015 βρήκαν ότι το 43% των ατόμων μεταξύ 18 και 34 ετών είναι …παρθένοι την ώρα που το 47% των παντρεμένων δήλωνε ότι έχει πάνω από ένα μήνα να κάνει σεξ!

Αυτές είναι οι βασικές αιτίες για το φαινόμενο:

1. Πίεση από τους γονείς

Φταίνε σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς που του ωθούν να ασχολούνται αποκλειστικά με τις σπουδές και την καριέρα τους σε διάφορες φάσεις της ζωής τους και όχι μόνο στα 18 ή 19 χρόνια!

2.Προβλήματα διάσπασης της προσοχής, κακού ύπνου και ψυχολογικοί λόγοι

Οι νέοι ενήλικες έχουν πολλές φορές ελάχιστο σεξ επειδή τους απορροφά το ίντερνετ, τα πρότυπα της εποχής περί τέλειου σώματος, και άλλα πράγματα που βρίσκονται αυστηρά στη «σφαίρα» της ψυχολογίας και της φαντασίας. Η κατάθλιψη άλλωστε είναι πολύ συχνή μεταξύ των νέων!

3. Χάσιμο χρόνου με σελίδες γνωριμιών και ηλεκτρονικό φλερτ

Αντί να συναντιούνται κατά πρόσωπο, γνωρίζονται και επικοινωνούν ηλεκτρονικά χάνοντας τον χρόνο τους. Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και απογοητεύονται συνεχώς από τις γνωριμίες αυτές.

4. Σεξ της μιας νύχτας κι όχι ερωτική σχέση

Συχνά δεν κάνουν σεξ για μεγάλα χρονικά διαστήματα και μετά βγαίνουν ένα ραντεβού απλά για σεξ χωρίς να κάνουν προσπάθεια να γνωρίσουν τον άλλον ή να δημιουργήσουν μία ερωτική σχέση διάρκειας.

5. Κάνουν τραυματικό σεξ πιο συχνά από ό,τι νομίζουμε

Οι νέοι ενήλικες –από άγνοια και βιασύνη- κάνουν πολύ συχνά σεξ όχι μόνο μη ικανοποιητικό, αλλά επίπονο και «κακό», που τους αποτρέπει από επόμενες προσπάθειες.

6. Ικανοποιούνται με διάφορους τρόπους μόνοι τους

Οι νέοι σήμερα φαίνεται ότι αυτοικανοποιούνται πολύ πιο συχνά από ό,τι το έκαναν οι γονείς τους ικανοποιώντας έτσι όλες τις ανάγκες τους και μην προσπαθώντας να συσχετιστούν  με ένα άλλο πρόσωπο.

7. Έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την ζωή που θέλουν, χωρίς πολλούς περιορισμούς και κανόνες αλλά κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

ΠΗΓΗ: Psychologytoday.com

Σχετικά Άρθρα