ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ζητούν διάθεση οικονομικών πόρων για ενσωμάτωση έμφυλου προϋπολογισμού

24 Οκτωβρίου 2022, 16:09

images

Υπόμνημα με το οποίο ζητά από τους Βουλευτές να ψηφίσουν τη διάθεση οικονομικών πόρων, ώστε να μπορέσει να αρχίσει η ετοιμασία για την ενσωμάτωση του έμφυλου προϋπολογισμού στον κρατικό προϋπολογισμό το 2023, επέδωσε σήμερα η Πρόεδρος του Ιδρύματος ΦΗΜΟΝΟΗ, Μαίρη Πύργου, στο πλαίσιο της συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα ΦΗΜΟΝΟΗ αναφέρει πως η κ. Πύργου βρέθηκε σήμερα στη Βουλή, για να παρακολουθήσει τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό και να διανέμει υπόμνημα, ωστόσο, οι κανονισμοί δεν της το επέτρεψαν.

Η κ. Πύργου είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, και να ζητήσει όπως να ληφθούν υπόψη οι εισηγήσεις του Ιδρύματος.

Με το συγκεκριμένο υπόμνημα ζητείται από τους Βουλευτές να προβλεφθεί και να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2023 ειδικό κονδύλι για την εκπαίδευση των λειτουργών, που έχουν σχέση με την ετοιμασία και τον έλεγχο του προϋπολογισμού, να προβλεφθεί κονδύλι για εξειδικευμένο συνέδριο και σεμινάρια για τα άτομα που σχετίζονται με τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων και κονδύλι για την επανεξέταση της φορολογίας ώστε να φανεί ποιοι επωφελούνται με την παρούσα κατάσταση και να γίνουν οι δέουσες τροποποιήσεις.

Επίσης, ζητά να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν μακροπρόθεσμα προγράμματα και να προβλεφθεί ειδικό ποσό για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και να διατεθεί όχι μόνο για σεμινάρια ευαισθητοποίησης αλλά και ουσιαστικά μέτρα όπως σεμινάρια αυτοδυνάμωσης των δασκάλων και αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, με στόχο την ενδυνάμωση των παιδιών, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, ακεραιότητας και ήθους και σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος ευκολότερα.

Σε ό,τι αφορά στη βία κατά των γυναικών, το Ίδρυμα ενημερώνει τους Βουλευτές πως η Κυβέρνηση σήμερα ξοδεύει τεράστια ποσά, για την εξιχνίαση γυναικοκτονιών και επεισοδίων βίας κατά των γυναικών και πληρώνει μεγάλες αποζημιώσεις προς τα θύματα.

«Τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν για την πρόληψη», υπογραμμίζει. 

Σχετικά Άρθρα