ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπουργός Υγείας: Στήριξη στις προσπάθειες της ιατρικής κοινότητας

16 September 2023, 14:32

images

Το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της ιατρικής κοινότητας που στόχο έχουν τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πάσχοντες συμπολίτες μας και τη διατήρηση της υγείας τους, δήλωσε η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, το Σάββατο, σημειώνοντας παράλληλα ότι η στήριξη αυτή «θα είναι διαχρονική και πολυεπίπεδη». 

Σε χαιρετισμό της στο 17ο Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας, στον Πρωταρά, η κ. Κανάρη αναφέρθηκε στην διοργανώτρια του συνεδρίου, την Κυπριακή Νευρολογική Εταιρεία, λέγοντας ότι από την ίδρυσή της τον Ιανουάριο του 1998, «προάγει τις αρχές της ιατρικής επιστήμης με πληθώρα επιστημονικών εκδηλώσεων προς τα μέλη της, καθώς και ενημερωτικών εκδηλώσεων προς το κοινό, θέτοντας ως σκοπό την προαγωγή της νευρολογίας στην Κύπρο».

Για το συνέδριο είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η συμμετοχή διακεκριμένων και καταξιωμένων καθηγητών, ακαδημαϊκών και κλινικών ιατρών από την Κύπρο και το εξωτερικό είμαι σίγουρη ότι θα συμβάλει στον περαιτέρω εμπλουτισμό των γνώσεων, αφού μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων το κέρδος θα είναι πολύτιμο και ελπιδοφόρο».

«Το αναμενόμενο δε όφελος θα μετακυλήσει στον Κύπριο ασθενή, κάτι το οποίο επιδιώκεται καθότι τα νευρολογικά νοσήματα αποτελούν ένα από τους σημαντικούς παράγοντες θνησιμότητας και αναπηρίας», σημείωσε.

Αδιαμφισβήτητα, συνέχισε η Υπουργός Υγείας, «η υγεία, ο τρόπος διαχείρισής της, αλλά και το επίπεδο της σχέσης των πολιτών με αυτήν, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ποιότητα ζωής, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το κοινωνικό κράτος».

Σημείωσε πως «στη χώρα μας έχουμε υψηλό επίπεδο παροχής ιατρικών υπηρεσιών και το οφείλουμε στο υψηλό επίπεδο κατάρτισης των γιατρών και των άλλων λειτουργών υγείας».

«Σε συνδυασμό με τη εισαγωγή του ΓεΣΥ την 1η Ιουνίου 2019, τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τόπο μας στον τομέα της υγείας, αυτές οι προσπάθειές σας και ο επαγγελματισμός σας διασφαλίζουν την καθολική πρόσβαση των πολιτών μας σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας», πρόσθεσε.

Η κ. Κανάρη διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «το Υπουργείο Υγείας στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της ιατρικής κοινότητας που στόχο έχουν τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πάσχοντες συμπολίτες μας και τη διατήρηση της υγείας τους. Η στήριξή του θα είναι διαχρονική και πολυεπίπεδη».

Σχετικά Άρθρα