ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΥΠΟΙΚ: Δίπλα στον ΟΑΥ για τη βελτίωση του ΓεΣΥ

23 Μαρτίου 2023, 18:39

images

Δίπλα στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, βρίσκεται το Υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε ο υπουργός Μάκης Κεραυνός. 

Ο κ. Κεραυνός πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας στην οποία ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τον ΟΑΥ. 

Όπως δήλωσε, «είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση, σε βάθος, και η επίσκεψη μου ακριβώς δείχνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για αυτόν τον θεσμό, ο οποίος είναι ένας θεσμός που ανήκει στον λαό, ένας θεσμός που η νέα κυβέρνηση λέει ότι πρέπει να διατηρηθεί, να ενισχυθεί για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις κοινωνίας μας»

Σημείωσε ότι «θα είμαστε δίπλα τους, στις ενέργειες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για να βελτιώσουν ιδιαίτερα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αντιμετώπιση των διαφόρων αδυναμιών που παρουσιάζονται κατά καιρούς, που σε κάποιο βαθμό είναι αναμενόμενο από ένα νέο οργανισμό»

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον θεσμό και θα είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή του ΟΑΥ.

«Παραμένω στη διάθεση τους για όσα προβλήματα πιστεύω ότι μπορούμε να βάλουμε. Είναι δεδομένο ότι θα συμβάλουμε με κάθε θετική σκέψη», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι ο ΟΑΥ έχει ένα πρόγραμμα με αλλαγές και βελτιώσεις για την εφαρμογή κάποιων νέων πρωτοκόλλων, δεικτών ποιότητας, μια συνεχή αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος για καλύτερη αντιμετώπιση όλων των θεμάτων.

«Αυτό μας ικανοποιεί γιατί δείχνει ότι ο οργανισμός δίνει μεγάλη προσοχή στην ποιότητα σε θέματα υγείας», κατέληξε 

Ο πρόεδρος του ΟΑΥ Σταύρος Μιχαήλ, ευχαρίστησε τον υπουργό για την επίσκεψη του, γιατί όπως είπε «δείχνει το ενδιαφέρον όχι μόνο του υπουργείου αλλά και όλης της κυβέρνησης να στηριχθεί το ΓεΣΥ, αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση προς όφελος του κυπριακού λαού».

«Θα συνεργαστούμε, θα δουλέψουμε μαζί, είμαστε στο ίδιο ‘καράβι’ και προγραμματίζουμε να προσφέρουμε αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες στον κόσμο ο οποίος συνεισφέρει για το ΓεΣΥ», πρόσθεσε. 

Ανέφερε ακόμη ότι γνωρίζει προσωπικά τον υπουργό και δεν αμφιβάλλει ότι στο τέλος η συνεργασία τους θα αποβεί προς το συμφέρον ολόκληρης της κοινωνίας. 

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, οι επισκέψεις του κ. Κεραυνού στον ΟΑΥ ήταν από τις πρώτες που έκανε, κάτι το οποίο «μας δίνει δύναμη και εμάς να συνεχίσουμε με περισσότερη όρεξη να πετύχουμε τους στόχους μας», συμπλήρωσε. 

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα