ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Υγείας: Σημασία επένδυσης στη νοσηλευτική

18 Οκτωβρίου 2023, 18:34

images

Επενδύοντας στη Νοσηλευτική, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα ισχυρότερο, πιο ανθεκτικό, ικανό και ικανοποιημένο νοσηλευτικό δυναμικό για να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις που έχει μπροστά του, ανέφερε η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη στα εγκαίνια του νέου οικήματος της Παγκυπρίας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ).

Η Υπουργός είπε ότι το Υπουργείο Υγείας  έχει θέσει ως στόχο της τη συνεχή ανάπτυξη και την ορθή αξιοποίηση του νοσηλευτικού δυναμικού όπως και τη συνεχή βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των νοσηλευτικών υπηρεσιών και κατ΄επέκταση την αποδοτικότητα της ποιότητας της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας. Στο επίκεντρο, είπε, βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος νοσηλευτής και η διασφάλιση των επαγγελματικών και εργασιακών του δικαιωμάτων.

Είναι πλέον αναμφισβήτητο γεγονός, ανέφερε, ότι στα πλαίσια της εισαγωγής του Γενικού Συστήματος Υγείας, πριν από τέσσερα χρόνια, υπάρχουν μπροστά μας πολλές προκλήσεις, τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχία.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Υγείας, ως η αρμόδια εποπτική αρχή, αναγνωρίζει τις προκλήσεις αυτές και εργάζεται εντατικά για την αποτελεσματική διαχείρισή τους, με γνώμονα τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές στη χάραξη πολιτικών υγείας.

Απώτερος στόχος, είπε η κ. Κανάρη, είναι να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες, θέτοντας τον ασθενή και τα θεμιτά δικαιώματά του, καθολικά στο επίκεντρο της πολιτικής του ΓεΣΥ με ταυτόχρονες λήψεις μέτρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του.

"O νοσηλευτικός κόσμος σε αυτά τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του ΓεΣΥ ήταν σταθερός και μόνιμος συμπαραστάτης μας, γεγονός για το οποίο, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά. Προσβλέπουμε λοιπόν στη συνέχιση αυτής της αδιάλειπτης συνεργασίας, η οποία έχει ως βασικό γνώμονα την προσφορά των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους πολίτες του τόπου μας", είπε.

Σημείωσε ότι θα πρέπει να επενδύσουμε στη νοσηλευτική επιστήμη, στη νοσηλευτική εκπαίδευση, να αντιμετωπίσουμε τις αυξανόμενες ελλείψεις σε νοσηλευτικό δυναμικό, να προσφέρουμε ένα περιβάλλον θετικής πρακτικής, να διασφαλίσουμε την ισότητα των φύλων και να εμπλέξουμε τους νοσηλευτές/τριες στη λήψη αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις πτυχές της υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης.

Επενδύοντας στη Νοσηλευτική, συνέχισε η Υπουργός, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα ισχυρότερο, πιο ανθεκτικό, ικανό και ικανοποιημένο νοσηλευτικό δυναμικό για να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις που έχει μπροστά του.

"Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη μου προς όλους εσάς για την αξιέπαινη συνεισφορά σας μέσω του έργου που επιτελείτε, στη διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού του τόπου μας. Θέλω παράλληλα να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Υγείας θα βρίσκεται πάντα δίπλα σας", κατέληξε η Υπουργός Υγείας.

Σχετικά Άρθρα