ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τί είπαν ΟΑΥ και Μ. Δαμιανός

17 Ιανουαρίου 2024, 11:56

images

Συνάντηση γνωριμίας με το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός.

Στην πρώτη συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα, ο κ. Δαμιανός ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους του οργανισμού για τα εκκρεμούντα νομοσχέδια που αφορούν το Γενικό Σύστημα Υγείας, όπως το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των κέντρων αποκατάστασης, τα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα, τα ασθενοφόρα, τα κέντρα ανακουφιστικής φροντίδας και το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Παράλληλα, ο ΟΑΥ ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας για τα θέματα που κατά καιρούς απασχολούν το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, όπως η αντιμετώπιση των καταχρήσεων του ΓεΣΥ.

Περαιτέρω οι εκπρόσωποι του οργανισμού ενημέρωσαν τον κ. Δαμιανό για την πορεία των διαδικασιών αναφορικά με τις ρυθμίσεις για μεταφορά της αρμοδιότητας της αποστολής ασθενών από το Υπουργείο Υγείας στον ΟΑΥ.

Λύσεις μέσα από συνεργασία

«Μέσω της συζήτησης και της συνεργασίας, επιδιώκουμε να εξεύρουμε τρόπους επίλυσης των προβλημάτων και των προκλήσεων του ΓεΣΥ. Με συνεργασία με διαφάνεια μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Δαμιανός.

Ευχαριστώντας τον Υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, Σταύρος Μιχαήλ ανέφερε ότι «η παρουσία σας εδώ ελάχιστες μόνο μέρες μετά τον διορισμό σας, δείχνει πόσο σημαντικό θεωρείται τον ρόλο που έχουμε να διαδραματίσουμε στον τομέα της υγείας».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Μιχαήλ, ο ΟΑΥ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο πυλώνα παροχής υπηρεσιών υγείας.

«Η επίσκεψη σας, μας ενθαρρύνει πιστεύοντας ότι δείχνει και θα είναι η υποστήριξη, η συνεργασία ακόμα και η καθοδήγηση που χρειαζόμαστε για να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας σε ένα περιβάλλον το οποίο θα διασφαλίζει και την βιωσιμότητα αυτού του οργανισμού, αφού όπως πολύ καλά ξέρετε, το ΓεΣΥ είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση και κοινωνική κατάκτηση την οποία πρέπει να εργαζόμαστε για να παραμείνει και για μας και για τις επόμενες γενιές», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι αύριο ο κ. Δαμιανός θα έχει συνάντηση και με αντιπροσωπεία του ΟΚΥπΥ.

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα