ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνάντηση στο Λευκό Οίκο για το δικαίωμα άμβλωσης

29 Ιουλίου 2022, 16:53

images

Ο Λευκός Οίκος θα φιλοξενήσει την εναρκτήρια συνάντηση των pro bono δικηγόρων και ακτιβιστών που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των αμβλώσεων την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ένας Δημοκρατικός, δέχεται πιέσεις από το ίδιο του το κόμμα να αναλάβει δράση μετά την απόφαση-ορόσημο τον περασμένο μήνα που ανέτρεψε περίπου 50 χρόνια προστασίας για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ, ο Δεύτερος Κύριος Νταγκ Έμχοφ, ο οποίος είναι δικηγόρος, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Στιούαρτ Ντέλερι, η Αναπληρώτρια Γενική Εισαγγελέας, Βανίτα Γκούπτα και δικηγόροι, δικηγορικοί σύλλογοι και οργανισμοί δημοσίου συμφέροντος από όλη τη χώρα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Τα θέματα της συζήτησης θα περιλαμβάνουν πώς να βοηθηθούν οι γυναίκες που ζουν σε πολιτείες όπου η άμβλωση απαγορεύεται να ταξιδέψουν σε πολιτείες όπου επιτρέπεται και να διασφαλιστεί ότι δεν θα διωχθούν επειδή ζητούν αμβλώσεις, πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα νωρίτερα αυτόν τον μήνα που έθεσε τις προϋποθέσεις για τη συνάντηση της Παρασκευής. Ζήτησε επίσης από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών να λάβει μέτρα για την προστασία και την επέκταση της πρόσβασης σε φαρμακευτική άμβλωση που έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, καθώς και σε υπηρεσίες αντισύλληψης και οικογενειακού προγραμματισμού.

Σχετικά Άρθρα