ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνάντηση κλιμακίου Moody's με Υπ. Υγείας και ΟΑΥ

13 September 2023, 12:04

images

Συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΑΥ, αναμένεται να έχει κλιμάκιο του οίκου αξιολόγησης Moody's που βρίσκεται στην Κύπρο για την καθιερωμένη αξιολόγηση της οικονομίας.

Όπως έγραψε η StockWatch, ενδιαφέρουσα εκτιμάται από αρμόδιες πηγές, η συνάντηση του κλιμακίου του διεθνούς οίκου, με το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΑΥ, αν ληφθεί υπόψη ότι πέραν των Moody's και οι άλλοι δύο διεθνείς οίκοι S&P και Fitch που αποτελούν τους λεγόμενους Big Three, διατυπώνουν σε κάθε έκθεση τους, έντονη ανησυχία για τη βιωσιμότητα του ΓεΣΥ και τις επιπτώσεις που ενδεχομένως να υπάρξουν στα δημόσια οικονομικά.

Η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Οικονομικών προσδίδουν μεγάλη σημασία στην αξιολόγηση των Moody's καθώς, είναι ο μόνος οίκος ο οποίος μέχρι σήμερα, δεν έχει κατατάξει την Κύπρο σε επενδυτική βαθμίδα.

Επιπρόσθετα, οι Moody's ήταν ο πρώτος οίκος που είχε κατατάξει, πριν 11 χρόνια, την κυπριακή οικονομία στην κατηγορία junk, «σκουπίδια».

Η αυλαία των επαφών του κλιμακίου του διεθνούς οίκου, άνοιξε με συνάντηση που είχε χθες με τον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό και ακολούθησαν και άλλες με ανώτερους τεχνοκράτες του υπουργείου.

Oι συναντήσεις των τεχνοκρατών των Moody's θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και με άλλα ανώτερα στελέχη και τμήματα του ΥΠΟΙΚ, όπως επίσης με αρμόδιους φορείς και ανώτατα στελέχη της ΚΤ.

Του Λεύκου Χρίστου

Σχετικά Άρθρα