ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σχέδιο επιχορήγησης τάμπλετ και Η/Υ για μαθητές ανακοίνωσε το ΥΠΑΝ

26 Οκτωβρίου 2023, 20:00

images

Επιχορήγηση αγοράς για μαθητές της Γ' Δημοτικού και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών για την τάξη της Β' Γυμνασίου μαθητές στο Υπουργείο Παιδιών, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, η εν λόγω δράσης βρίσκεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συγκεκριμένα του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Σχολικών Μονάδων για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και των Δεξιοτήτων που σχετίζονται με την εκπαίδευση STEM».

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμός και Νεολαίας θα παραχωρήσει χορηγία 100€ για αγορά ταμπλετών για μαθητές/τριες που φοιτούν στη Γ΄ τάξη Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων και χορηγία 300€ για αγορά Φορητών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για μαθητές/τριες που φοιτούν στη Β΄ τάξη Δημοσίων Γυμνασίων. Η επιχορήγηση θα δοθεί στις οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν Επίδομα Τέκνου με ακαθάριστα εισιτήρια του προηγούμενου έτους μέχρι €39000.

Όπως σημειώνεται, ο στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού της διδασκαλίας και της μάθησης, καθώς και της ανάπτυξης των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών θα ενισχυθεί μέσω της ενίσχυσης των μαθητών/τριών.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας https://www.moec.gov.cy

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να γίνουν περαιτέρω διευκρινίσεις καλώντας τον αριθμό: 22800827 .

Σχετικά Άρθρα