ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στον τοίχο ο ΟΑΥ για φυσιοθεραπείες

08 Απριλίου 2022, 16:05

images

Εντείνονται οι πιέσεις προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να ανακαλέσει την απόφαση που έλαβε για μείωση των φυσιοθεραπειών στα άτομα με αναπηρίες.

Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΑΥ Θωμά Αντωνίου, ζητώντας την αναστολή της απόφασης για μείωση/αποκοπή των φυσιοθεραπειών που δικαιούνται τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση μέσω του ΓεΣΥ.

Ζήτησε επίσης από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας την άμεση έναρξη διαλόγου με εμπλεκόμενους φορείς, για την επανεξέταση της απόφασης και τη λήψη αποφάσεων προς όφελος των δικαιούχων ασθενών.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου απηύθυνε έκκληση για να ξεκινήσει άμεσα διάλογος για την παροχή περισσότερων φυσιοθεραπειών για παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση.

Ο κ. Αποστόλου αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ότι υποστηρίζει την απόφαση αυτή του Υπουργού Υγείας και αναφέρει ότι «είχαμε ζητήσει όπως το θέμα συζητηθεί στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής και εκεί είχε διαφανεί η αδυναμία της εφαρμογής ενός ικανοποιητικού πλαισίου υποστηρικτικών θεραπειών (φυσιοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κτλ) για άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις».

«Καλούμε τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να υιοθετήσει την εισήγηση του Υπουργού, να ανακαλέσει την απόφασή του και να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για να βελτιώσουμε το πλαίσιο έτσι ώστε να στηρίζονται πραγματικά με υπηρεσίες εντός του ΓεΣΥ τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις», υπογραμμίζει.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα