ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο περίμενε η βουλή για νομοσχέδια υγείας

12 September 2023, 06:00

images

Τα νομοσχέδια για την αναβάθμιση του τομέα υγείας αναμένει η επιτροπή υγείας της βουλής, μετά και τις αναφορές της Υπ. Υγείας, Πόπης Κανάρη ότι αναμένεται η κατάθεσή τους εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής υγείας, Ευθύμιος Δίπλαρος, ανέφερε στο YgeiaWatch ότι ενώπιον της επιτροπής δεν εκκρεμεί κανένα νομοσχέδιο για συζήτηση, ενώ αρκετά έχουν αποσυρθεί και δεν επανήλθαν όπως οι πανεπιστημιακές κλινικές και ο συνήγορος του ασθενή.

«Περιμένουμε το νομοσχέδιο για το Συνήγορο του Ασθενή, περιμένουμε το νομοσχέδιο για τις πανεπιστημιακές κλινικές, περιμένουμε το νομοσχέδιο για τα ασθενοφόρα, ποιος θα τα χειρίζεται, περιμένουμε το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των νοσοκομείων», τόνισε.

Σημειώνεται ότι χθες, η Υπ. Υγείας Πόπη Κανάρη, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με το Κίνημα Οικολόγων δήλωσε ότι «υπάρχουν νομοσχέδια που υποβλήθηκαν πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής όπως και άλλα που θα υποβληθούν εντός των επόμενων εβδομάδων στη Βουλή. Η άμεση προώθηση των νομοσχεδίων θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τομέα της υγείας», τόνισε.

Σε παλαιότερες δηλώσεις της στο YgeiaWatch, η κ. Κανάρη ανέφερε ότι για τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών, παρόλο που έγιναν βήματα στο παρελθόν, υπάρχει σύγκρουση μεταξύ συντεχνιών και ακαδημαϊκών και θα προσπαθήσει να καλέσει σε διαβούλευση τις συντεχνίες και τους ακαδημαϊκούς προσδοκώντας στην εξεύρεση λύσης προτού το νομοσχέδιο οδηγηθεί στη Βουλή.

Η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Μαρία Κολιού, σε δηλώσεις της στο YgeiaWatch, τόνισε ότι η Κύπρος αποτελεί τη μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία δεν κατέχει πανεπιστημιακές κλινικές.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα