ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στέλλα Κυριακίδου: Επίσκεψη σε κλινική φροντίδας για καρκίνο στη Λιθουανία

23 September 2022, 20:19

images

Για «ιδιαίτερες στιγμές που εμπνέουν» έκανε λόγο η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου σε ανάρτησή της στο Twitter μετά την επίσκεψη της στην Κλινική και Νοσοκομείο για τον Καρκίνο Santaros στο Βίλνιους, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Λιθουανία.

Όπως τόνισε, το Σχέδιο της ΕΕ για Καταπολέμηση του Καρκίνου, «έχει στόχο να στηρίξει την εργασία κέντρων όπως αυτών που σώζουν ζωές, για να φέρουν ελπίδα σε εκατομμύρια ασθενείς, φροντιστές και οικογένειες σε όλη την ΕΕ».

Νωρίτερα η κ. Κυριακίδου, είχε συνάντηση με τον Λιθουανό Υπουργό Υγείας, Arūnas Dulkys, με τον οποίο συζήτησαν κοινές προτεραιότητες στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με ξεχωριστή ανάρτηση.

Στην ατζέντα βρέθηκαν η συνέχιση της στήριξης από την ΕΕ στο σύστημα υγείας της Ουκρανίας, η ετοιμότητα της ΕΕ για αντιμετώπιση απειλών στην υγεία, και οι διαδικασίες δημιουργίας της Ένωσης Υγείας της ΕΕ.

Επίσης, σε χωριστή συνάντησή με τον Υπουργό Γεωργίας Kęstutis Navickas, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ασφάλεια τροφίμων και τη βιωσιμότητα, στο πλαίσιο και των στόχων του προγράμματος, «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Σχετικά Άρθρα