ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

«Σφήνα» ελεγκτή για ΟΚΥπΥ, Νοσοκομείο Λευκωσίας

26 Οκτωβρίου 2023, 10:02

images

Εκθέσεις για τον ΟΚΥπΥ και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ετοιμάζει η Ελεγκτική Υπηρεσία, σύμφωνα με τον γενικό ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση στα νοσοκομεία, ο κ. Μιχαηλίδης σε ανάρτηση του στο X (πρώην Twitter), αναφέρει ότι «η πραγματική εικόνα του ΟΚΥπΥ θα φανεί μέσα από δύο ειδικές εκθέσεις που ετοιμάζουμε, μια γενικά για τον ΟΚΥπΥ και μια για το Νοσοκομείο Λευκωσίας». «Δημοσίευση αναμένεται Ιανουάριο για την πρώτη και τέλος Νοέμβρη για την δεύτερη», προσθέτει.

Όπως επισημαίνει, «από δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Υγείας προκύπτει ότι επικρατεί η εντύπωση ότι ο ΟΚΥπΥ μειώνει τις λειτουργικές του δαπάνες. Το αντίθετο. Ο αριθμός των ασθενών μειώνεται συνεχώς και οι λειτουργικές δαπάνες αυξάνονται».

«Δεκάδες ιατροί έχουν ετήσια αμοιβή πέραν των €150.000», τονίζει.

Σημειώνεται ότι όπως έγραψε το πρωί το YgeiaWatch, σε στάση αναμονής, βρίσκονται πλέον οι τρεις συντεχνίες ΠΕΟ, ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΔΥ, μετά τη χθεσινήαπεργιακήκινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια, ρίχνοντας πλέον το «μπαλάκι» στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) και στα υπουργεία οικονομικών και υγείας.


Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα