ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠτΔ: Κατάθεση θεμέλιου λίθου στην Ιατρική Σχολή ΠΚ

06 Μαΐου 2022, 13:18

images

Στο κτήριο της Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Κ. Σιακόλας» του Πανεπιστημίου Κύπρου θα παραστεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 στις 7:00μ.μ. για να καταθέσει Θεμέλιο Λίθο.

Σε ανακοίνωση του ΠΚ, αναφέρεται ότι το νέο κτήριο, το οποίο θα ανεγερθεί με δωρεά ύψους €9 εκατ. του Ιδρύματος «Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα», θα φέρει το όνομα Κτήριο Ιατρικής Σχολής και Επιστημών Υγείας «Νίκος Κ. Σιακόλας» προς τιμήν του ευεργέτη του.

Οι κατασκευαστικές εργασίες που άρχισαν τον Ιανουάριο του 2022, αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2025.

Σημειώνεται ότι το κτίριο θα στεγάζει την Ιατρική Σχολή, με συνολικό μικτό εμβαδόν 8,500 τ.μ. και θα αποτελέσει, όχι μόνο ένα αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς για την Κύπρο, αλλά ταυτόχρονα θα λειτουργεί και ως κέντρο αριστείας της Ιατρικής Σχολής για τους φοιτητές/τριες, οι οποίοι/ες θα αποτελέσουν το μέλλον του Ιατρικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση για την κατάθεση της θεμέλιου λίθου, θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα και παρακολούθησής της, μέσα από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3scB4co.

Στην εκδήλωση, θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανδρέας Κ. Χριστοφίδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και ο Δωρητής,  Νίκος Κ. Σιακόλας.  Σε παρουσίαση του έργου θα προβεί ο ίδιος ο Αρχιτέκτονας του Κτηρίου κ. Antonio G. Liñán, του ισπανικού Αρχιτεκτονικού Γραφείου SV60 ARQUITECTOS με άμεση μετάφραση στα ελληνικά.

Η δημιουργία του νέου κτηρίου

Το ισπανικό Αρχιτεκτονικό Γραφείο SV60 ARQUITECTOS, με αρχιτέκτονες τους Antonio Gonzalez Linân και Antonio Gonzalez Cordon, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν επιστήμονες με σχεδιαστικές προτάσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Τα σχέδια του  κτηρίου της Ιατρικής Σχολής περιλαμβάνουν την κλασική λογική ενός περίκλειστου κτηρίου με αυλή,  την ευανάγνωστη και ευέλικτη χωροδιάταξη και την περιβαλλοντική προσέγγιση που απορρέει από το βιοκλιματικό κέλυφος και την αξιοποίηση της τοπογραφίας.


Σχετικά Άρθρα