ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρώτη Κυρία και Υπ. Παιδείας μαγείρεψαν για τα παιδιά του Ελένειου σχολείου

06 Φεβρουαρίου 2024, 15:02

images

Την ευκαιρία να επισκεφθούν το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ελένειον, να ακούσουν τραγούδια από τα παιδιά, να δεχθούν δώρα που ετοίμασαν τα ίδια τα παιδιά καθώς και να ετοιμάσουν το γεύμα των παιδιών, είχαν σήμερα η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Στο πλαίσιο του τριημέρου δημιουργικής υγιεινής διατροφής «Από το περιβόλι του Προεδρικού, στα σχολεία μας», η Πρώτη Κυρία και η Υπουργός ενημερώθηκαν επίσης για το πρόγραμμα του Ιδρύματος Σοφία για τα παιδιά, από την ιδρύτρια του Μαρίνα Σιακόλα για το πρόγραμμα μαγειρεύω και προσφέρω.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης στο σχολείο, η Υπουργός Παιδείας είπε πως στο Ελένειον φοιτούν παιδιά από πάρα πολλές χώρες με μεταναστευτική βιογραφία, και είναι πολύ μεγάλη η σημασία των υπηρεσιών που προσφέρει το κράτος, όχι μόνο εκπαιδευτικά αλλά και κοινωνικά.

Η κ. Μιχαηλίδου ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Ίδρυμα Σοφία για τα παιδιά, καθώς η προσφορά του, όχι μόνο για τα γεύματα ή τις υποδομές που προσφέρει αλλά για την ιδέα που έδωσε για να υπάρχουν μητέρες να μαγειρεύουν υγιεινά για τα παιδιά καθώς και για την ιδέα να δέσει μαζί την κοινωνική με την εκπαιδευτική προσφορά, είναι πολύ μεγάλη και βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το Υπουργείο, όπως είπε.

Είπε πως στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και θεσμικά, "ώστε το Υπουργείο μέσα από αυτά τα προγράμματα να μπορεί να υλοποιήσει και τους στόχους του, που είναι η αναβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, η προσφορά ποιοτικής παραμονής των παιδιών μετά τις ώρες λειτουργίας των σχολείων στους χώρους. Βεβαίως», συνέχισε, «τα μηνύματα που βγαίνουν είναι κάτι περισσότερο από θετικά καθώς γίνεται μια ομαδική δουλειά και μια εργασία που προσφέρει πολλά μηνύματα στα παιδιά βιωματικά».

Η κ. Μιχαηλίδου ευχαρίστησε όλους που προσέφεραν και προσφέρουν στο πρόγραμμα, πρώτιστα το Ίδρυμα Σοφία για τα παιδιά, την πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη για την πρωτοβουλία της να προσφέρει υλικά από τα περιβόλια του Προεδρικού Μεγάρου για την παρασκευή του φαγητού και των χυμών, καθώς και την Γαλάτια Παμπορίδου, η οποία σήμερα συνεισέφερε στην ετοιμασία του γεύματος.

Σε δηλώσεις της  κ. Καρσερά Χριστοδουλίδης είπε πως σήμερα είναι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί μια ιδέα που είχε και συζήτησε με την ιδρύτρια του Σοφία για τα παιδιά, Μαρίνα Σιακόλα, υλοποιείται σήμερα.

Όπως είπε, από τον περασμένο Μάρτιο που ανέλαβε την Προεδρία ο Νίκος Χριστοδουλίδης, θέλησαν να δώσουν νέα μηνύματα, και περιβαλλοντικά, σε σχέση με το Προεδρικό και τον περιβάλλοντα του χώρο. Ανέφερε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη έκταση μέσα στο αστικό κέντρο με λεμονόδεντρα, πορτοκαλόδεντρα, ένα μεγάλο περιβόλι και ένας μεγάλος ελαιώνας και συνεπώς αποφάσισαν να υπάρξει συστηματική καλλιέργεια και όλοι οι καρποί θα διατίθενται για καλό σκοπό.

Όπως είπε από τα Χριστούγεννα  ξεκίνησαν να στέλνουν προϊόντα σε διάφορες κουζίνες που μαγειρεύουν σε διάφορες πόλεις για συσσίτια ή άλλα ιδρύματα. Στη συνέχεια, είπε, σε συνάντηση με τη Μαρίνα Σιακόλα πρότεινε να στείλουν πορτοκάλια για φρέσκο χυμό σε παιδιά σχολείων, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και για την υγιεινή διατροφή.

«Είμαστε ακόμη στην αρχή, εύχομαι τα επόμενα χρόνια να μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι τα πάντα μπορούν να αξιοποιηθούν για καλό σκοπό», είπε και ευχήθηκε ο θεσμός και ο σκοπός του Ιδρύματος Σοφία για τα παιδιά να επεκταθεί, αφού είναι σημαντικό για μια μητέρα να ξέρει πως θα πάει το παιδί της σχολείο και να έχει εξασφαλισμένο ένα γεύμα.

Από την πλευρά της, η κ. Σιακόλα αφού ευχαρίστησε την Υπουργό και την Πρώτη Κυρία για την παρουσία τους στο σχολείο σήμερα τόνισε πως το Ίδρυμα θα είναι δίπλα στα παιδιά των 18 δημοτικών σχολείων και των 10 νηπιαγωγείων που στηρίζει με το πρόγραμμα μαγειρεύω και προσφέρω.

«Είμαστε περήφανοι γιατί αυτό τον μήνα εντάσσουμε ακόμα ένα σχολείο στο πρόγραμμα, το ολοήμερο της Ανθουπόλεως. Θα μείνουμε δίπλα στα παιδιά μας για όσο χρειαστεί», ανέφερε, και ευχαρίστησε και τους χορηγούς του προγράμματος καθώς και το Υπουργείο Παιδείας για τη στήριξη.

Σχετικά Άρθρα