ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προσφέρουν ακούραστα για τους καρκινοπαθείς

05 Οκτωβρίου 2021, 06:05

images

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου για τη στήριξη των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ίδρυση του «Ευαγόρειου» Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας που λειτουργεί ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου στη Λεμεσό.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Νικολέττα Αθανασιάδου αναφέρει στο YgeiaWatch ότι το «Ευαγόρειο» αποτελεί εξειδικευμένο Κέντρο όπου προσφέρεται ημερήσια φροντίδα σε ασθενείς με καρκίνο που χρειάζονται Ανακουφιστική Φροντίδα.

Οι ασθενείς λαμβάνουν φροντίδα από διεπιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από ιατρό, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Ψυχολογική και κοινωνική στήριξη επίσης παρέχεται στην οικογένεια του ασθενή που διανύει μαζί του αυτό το δύσκολο ταξίδι.

Στο Κέντρο λειτουργούν 6 κλίνες για ημερήσια νοσηλεία καθώς και χώρος φυσιοθεραπείας, αίθουσα για ψυχολογική στήριξη και άλλοι υποστηρικτικοί χώροι. Το οίκημα επίσης στεγάζει την Υπηρεσία Κατ΄ Οίκον Νοσηλευτικής Φροντίδας που εξυπηρετεί ασθενείς σε όλη την επαρχία της Λεμεσού.

Στο «Ευαγόρειο» προσφέρεται:

  • Ημερήσια Νοσηλεία (μεταγγίσεις, ενυδατώσεις, θεραπευτικοί οροί, αιμοληψίες για αναλύσεις, περιποίηση πληγών κ.ά.) ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή
  • Έλεγχος Πόνου
  • Χορηγία φαρμάκων
  • Φυσιοθεραπεία για αντιμετώπιση κινητικών προβλημάτων, χειρισμό λεμφοιδήματος κτλ.
  • Ψυχολογική στήριξη του ασθενή και των οικείων του
  • Κοινωνική στήριξη, διερεύνηση τρόπων οικονομικής και άλλης στήριξης
  • Καθημερινή μεταφορά στα Ογκολογικά Κέντρα στη Λευκωσία
  • Δανεισμός βοηθητικού ιατρικού εξοπλισμού

Ο Σύνδεσμος επίσης προσφέρει υπηρεσίες προς τους ασθενείς, στο σπίτι τους, ή στις εγκαταστάσεις του, που περιλαμβάνουν:

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα

Ψυχολογική, Κοινωνική και Πνευματική στήριξη

Φυσικοθεραπεία

Μεταφορά από όλες τις πόλεις προς και από τα Ογκολογικά Κέντρα στη Λευκωσία και τη Λεμεσό για θεραπείες

Με ευκαιρία τα 10 χρόνια λειτουργίας του «Ευαγορείου», πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπική εκδήλωση όπου τιμήθηκαν άτομα, εταιρείες και οργανισμοί που με ευαισθησία και ανιδιοτέλεια προσέφεραν ουσιαστική και πρακτική στήριξη για τον Σύνδεσμο στην επαρχία της Λεμεσού.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε προς την Οικογένεια Ευαγόρα Λανίτη, η οποία χρηματοδότησε το όλο έργο της ανέγερσης του «Ευαγορείου» και έκτοτε είναι πάντα δίπλα στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο. Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος και ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, με τη συνοδεία των Μαρία Θεοδότου και Στέλιου Κωνσταντά. Χρυσοί Χορηγοί: Olympia Ocean Carriers, Μ. Kannava Law, και ο Οργανισμός Salamis. Χορηγοί: Πετρολίνα, EKA Group, Blue Phoenix Contracting Co Ltd, Deloitte. Χορηγός Φιλοξενίας: Mediterranean Beach Hotel. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η Μαρίνα Φιλιππίδου.

Για το έργο του κέντρου αναρτήθηκε σχετικό βίντεο.

Εκτός από το «Ευαγόρειο», ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου λειτουργεί το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία το οποίο είναι το μοναδικό Κέντρο στον τόπο όπου προσφέρονται σφαιρικές υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας, ενδονοσοκομειακά. 

Επίσης, σε παγκυπρια βάση προσφέρει υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά, ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική στήριξη, φυσιοθεραπεία και χειρισμό λεμφοιδήματος, αρωματοθεραπεία, καθημερινή μεταφορά ασθενών από όλες τις πόλεις στα Ογκολογικά Κέντρα της Λευκωσίας και της Λεμεσού.  Όλες οι υπηρεσίες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου προσφέρονται δωρεάν ανεξάρτητα από την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση του ασθενή, την καταγωγή ή το θρήσκευμά του.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα