ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών σε εργοδότη για παράβαση νομοθεσίας

19 Απριλίου 2023, 10:25

images

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή και σε πρόστιμο €2500 καταδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εργοδότη που παρέβηκε τις διατάξεις της Νομοθεσίας για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην εργασία, προκαλώντας τον θάνατο εργοδοτούμενου του.

Σύμφωνα με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο εν λόγω εργοδότης δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην τοποθέτηση χαλκοσωλήνων.

Συγκεκριμένα, ο εργοδότης προέβη στις πιο κάτω παραβάσεις των περί Διαχείρισης Θεμάτων Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Κανονισμών και των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμων που προκάλεσαν τον θανάσιμο τραυματισμό εργοδοτούμενού του και έθεσαν σε κίνδυνο εργοδοτούμενά του πρόσωπα:

(α)  Παράλειψη παροχής ασφαλούς μεθόδου εργασίας με τη χρήση φορητής κλίμακας.

(β) Παράλειψη να έχει στη διάθεσή του γραπτή εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια και υγεία των εργοδοτουμένων του και άλλων προσώπων με βάση την οποία να καθοριστούν τα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα αντιμετώπισης των κινδύνων.

(γ)   Παράλειψη διάθεσης κατάλληλων πληροφοριών, καθοδήγησης και εκπαίδευσης στους εργοδοτούμενούς του σχετικά με την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών.



Σχετικά Άρθρα