ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΠΑΣΥΚΑΦ: 31η Εκστρατεία «Μαζί στη ζωή» το μήνα Οκτώβριο

27 September 2022, 13:35

images

Με το σύνθημα «Μαζεύουμε αγάπη, δίνουμε φως», ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) θα πραγματοποιήσει την 31η εκστρατεία ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης «Μαζί στη ζωή», η οποία θα διαρκέσει όλο το μήνα Οκτώβριο του 2022.

Σημειώνεται ότι στόχος της εκστρατείας είναι η συλλογή χρημάτων για τη συνέχιση, την εξέλιξη και τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών και των προγραμμάτων του Συνδέσμου.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λεβέντειο Πινακοθήκη για την παρουσίαση της εκστρατείας, η πρόεδρος του Συνδέσμου Δρ Άννα Αχιλλεούδη, τόνισε ότι «ο ΠΑΣΥΚΑΦ διεκδικεί εδώ και περισσότερο από 36 χρόνια, καλύτερη ποιότητα για όλους τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου και τους οικείους τους και την προσφέρει με τις δωρεάν υπηρεσίες του παγκύπρια».

Επεσήμανε ότι «το 2021 ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες 6168 ασθενών και των οικείων τους μέσα από 35162 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Κύπρο. Όλη η προσφορά καλύπτεται από ένα προϋπολογισμό €3.5 εκατ.».

Με τη σειρά του ο εκτελεστικός διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, Νικόλας Φιλίππου, αναφέρθηκε επίσης στην πλούσια δράση του Συνδέσμου, όπως τα προγράμματα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης του παγκρεατικού καρκίνου, του παχέος εντέρου, του καρκίνου του λάρυγγα, της ουροδόχου κύστης, του θυροειδή αδένα καθώς επίσης και της εξάλειψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με τον εμβολιασμό για την εξάλειψη του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλίππου, «μόνο την περίοδο από τον Απρίλη και μετέπειτα, καταφέραμε να εντάξουμε στο ανθρώπινο δυναμικό του ΠΑΣΥΚΑΦ έξι νέους νοσηλευτές, δύο νέους κοινωνικούς λειτουργούς, τρεις νέους ψυχολόγους, τέσσερεις γραμματείς υπηρεσιών, δύο κλινικούς διαιτολόγους και δύο νέους φυσιοθεραπευτές».

«Σύντομα ελπίζουμε να εντάξουμε και γιατρό στην ομάδα μας, τον οποίο θα θέλουμε να εκπαιδεύσουμε στην ειδικότητα της Ανακουφιστικής, ανεβάζοντας το σύνολο του μόνιμου προσωπικού των υπηρεσιών μας σε πέραν των 65 από σύνολο 95 και πλέον συναδέλφων», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάσκεψη, η κυρία Τίνα Αδάμου, η οποία έχει ζήσει τις Υπηρεσίες του ΠΑΣΥΚΑΦ μοιράστηκε τη δική της εμπειρία. Καθώς η ίδια γεννήθηκε στην Αγγλία, ανέφερε ότι γνωρίζει τις υπηρεσίες που προσφέρονται στην Αγγλία για τους καρκινοπαθείς. Μέσα από την δική της εμπειρία, δήλωσε ότι στην Κύπρο οι υπηρεσίες είναι πιο κοντά στον ασθενή παρά στην Αγγλία.

«Ευτυχώς το παλέψαμε μαζί. Ό,τι βοήθεια χρειάστηκα, από το πού να βρω περούκα και οτιδήποτε άλλο με βοήθησε το ΠΑΣΥΚΑΦ. Το ΠΑΣΥΚΑΦ είναι δώρο Θεού», είπε, προσθέτοντας ότι όταν έμαθε χθες ότι δεν έχει καρκίνο προς το παρόν, «η πρώτη μου επίσκεψη ήταν στην εκκλησία να ευχαριστήσω τον Θεό και ύστερα πήρα την ψυχολόγο μου να της πω ευχαριστώ και για το ΠΑΣΥΚΑΦ που με στήριξαν».

Τηλεϊατρική, ανακουφιστική φροντίδα και ερευνητικά προγράμματα 

Όπως ανέφερε ο κ. Φιλίππου, ο ΠΑΣΥΚΑΦ ήδη μετρά πέντε συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα Horizon 2020 και eu4health.

«Ενδεικτικά να αναφέρω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μία πολύ σημαντική συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Gatekeeper στο οποίο ο ΠΑΣΥΚΑΦ έχει τον κρίσιμο ρόλο να εφαρμόσει προγράμματα τηλεϊατρικής και εξ’ αποστάσεων παρακολούθηση ασθενών», είπε.

Σημείωσε επίσης την υπογραφή μέσα στο 2022 δύο στρατηγικών συνεργασιών, με το Eden Resort στη Λάρνακα, το οποίο μόλις σήμερα έχει ενταχθεί στο ΓεΣΥ και με το St. Michaels Hopsice στην Πάφο.

Όσον αφορά την εκστρατεία ,ανέφερε ότι στόχος είναι η συλλογή του ποσού των 550 000 ευρώ, το οποίο όπως κάθε χρόνο μπορεί να επιτευχθεί αν ο καθένας από εμάς εισφέρει τουλάχιστον δύο ευρώ.

Το κοινό μπορεί να κάνει εισφορές με αποστολή μηνύματος SMS PASYKAF 1, 3 ή 5 στο 7060, με ηλεκτρονικές εισφορές μέσω της ιστοσελίδας www.pasykaf.org και με τηλεφωνικές εισφορές καλώντας στα τηλέφωνα 90033005 και 90035005.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα