ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Π. Κανάρη: Απαράδεκτο γιατροί να αρνούνται να εξετάσουν οροθετικά άτομα

26 Ιουνίου 2023, 12:36

images

Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε το έργο που επιτελεί η Γρηγόριος Κλινική που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη προσθέτοντας ότι είναι απαράδεκτο γιατροί να αρνούνται να εξετάσουν οροθετικά άτομα.

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στην Γρηγόριο Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, η Υπουργός είπε ότι  ήταν στις προτεραιότητες της να επισκεφθεί την συγκεκριμένη κλινική «στα πλαίσια των επισκέψεων στα δημόσια νοσηλευτήρια αλλά και άλλα κέντρα υγείας».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι το έργο που επιτελείται στη Γρηγόριο Κλινική «είναι πολύ σημαντικό και χρειάζεται τη στήριξη του Υπουργείου. Σήμερα ήρθα για ν’ ακούσω τις συγκεκριμένες προτάσεις και ανάγκες τους», ανέφερε.

Χαρακτήρισε ακόμα «απαράδεκτο» το γεγονός ότι γιατροί αρνούνται να δουν οροθετικά άτομα και σημείωσε πως «είναι κάτι που θέλουμε να θέσουμε στις ορθές βάσεις. Στόχος της επίσκεψης στη Γρηγόριο Κλινική είναι η εμπεριστατωμένη πρόταση των συναδέλφων μας στην Κλινική η οποία εντάσσεται στον ΟΚΥπΥ», είπε, και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να δώσουμε λύσεις σε κάποια προβλήματα που ίσως χρονολογούνται και ίσως έχουν διαμορφωθεί στην πορεία να εντοπιστούν και να λυθούν άμεσα».

Απαντώντας σε ερώτηση η Υπουργός Υγείας είπε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας υπάρχουν προβλήματα «και σε θέματα διοίκησης και σε θέματα χωροταξικών θεμάτων και οικονομικής στήριξης από το Υπουργείο. Θα τα δούμε όλα στην ολότητά τους να δούμε στη βάση των προτεραιοτήτων τι μπορούμε να λύσουμε άμεσα», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Σιακαλλής Λοιμοξιολόγος, Υπεύθυνος της Γρηγορίου Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας είπε ότι στόχος της επίσκεψης της Υπουργού Υγείας είναι «να συζητήσουμε τις προκλήσεις όσον αφορά στην περίθαλψη των ατόμων που ζουν με τον ιό HIV αλλά και να αναφερθούμε σε κάποια βασικά επιδημιολογικά σημεία, ώστε να αναληφθούν τόσο τοπικές όσο και συλλογικές δράσεις για βελτιστοποίηση των ιατρικών υπηρεσιών».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Σιακαλλής είπε πως «τα κυριότερα θέματα που αντιμετωπίζουμε στη Γρηγόριο Κλινική είναι προσβασιμότητας.  Επειδή είμαστε κλινική αναφοράς, έχουμε κάποιες προτάσεις ούτως ώστε να βελτιστοποιήσουμε την προσβασιμότητα και τη συνδεσιμότητα με τις παροχές της κλινικής» ανέφερε.

Σημείωσε ακόμα ότι «υπάρχουν κάποιες άλλες προτάσεις τις οποίες θα συζητήσουμε για να βρούμε κάποιες κοινές λύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Σχετικά Άρθρα